Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen Türk asıllı ABD vatandaşının yargılandığı davanın duruşması görüldü.

        Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Serkan Gölge, İskenderun T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

        Duruşmada, ABD Adana Konsolosluğu yetkilileri, sanık avukatı ve sanık yakınları hazır bulundu.

        Tutuklu sanık Gölge savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

        Tespit edilen Bank Asya hesabına ilişkin "dini inancı gereği" o bankayı tercih ettiğini ileri sürün Gölge, banka hesabına ilişkin ilgili bilirkişi raporunda sıkıntılar olduğunu öne sürerek yeni bir bilirkişi tarafından rapor çıkarılmasını talep etti.

        Mahkeme heyeti, sanığın Bank Asya'daki hesabının açıldığı tarihten bu yana gerçekleşen hesap hareketi ve sanığa ait HTS kayıtlarına göre irtibata geçtiği ileri sürülen ByLock kullanıcısı 3 kişinin ifadelerinin dosyaya eklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler