Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) merkez ilçelerdeki esnaf yapılanmasına ilişkin soruşturma 28 sanığın yargılandığı davada, bir kişinin yaşlılık ve sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verildi.

        Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayıt altına alınan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile sanık yakınları ve avukatları katıldı.

        FETÖ'nün esnaf yapılanmasında yer aldığı ve evinin kasasında bulundurduğunu iddia edilen 170 bin doları Bank Asya'ya yatırdığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan Ö.Y. savunmasında hakkındaki suçlamaları reddetti.

        Ö.Y, FETÖ'yü tanımadığını, sohbetlerine katılmadığını iddia ederek, "2 kere ABD'ye gittim ama hiçbirinde Pensilvanya'ya gitmedim." dedi.

        Mahkeme Başkanı'nın polis ekiplerin evinde yaptığı aramada ele geçen ByLock yüklü telefonun eşine mi ait olduğu sorusuna cevap veren, Ö.Y, "Eşimin telefonu yok o yüzden ByLock kullanması imkansızdır." diye konuştu.

        Mahkeme Başkanı'nın "Bu kadar zenginsin neden eşin telefon kullanmıyor? Bir önceki ifadende ByLock çıkan iki telefondan biri eşimin demişsin. Buna ne diyeceksin?" şeklindeki sorusuna Ö.Y, "Eşim sağlığa zararlı olduğu için telefon kullanmıyor bir önceki ifademi yanlış anlamışlar. Ben o ifadelerimi kabul etmiyorum. Eşim telefon bile kullanmıyor." yanıtını verdi.

        Duruşmada verilen ara kararla tutuklu sanıklardan H.H, yaşlılık ve sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcısınca hazırlanan ve Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 16’sı tutuklu 28 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak, faaliyetlerine katılmak" suçlarından hapis cezası isteniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler