Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, kalkınma ajanslarının hem içeride hem de dışarıda yatırımcı avcılığı yapması gerektiğini belirtti.

        Bakan Elvan, Çukurova Kalkınma Ajansı'nda düzenlenen "Güney Adana Kalkınma Projesi" toplantısında, sadece Adana'ya değil Türkiye'nin diğer illerine de model olacak projeye Bakanlık olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

        Gelir dağılımını iyileştirmede Türkiye'de önemli mesafeler kat ettiklerini belirten Bakan Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Türkiye genelinde hane halkı gelirlerinin yüzde 20'lik nüfus dilimlerine göre dağılımına bakıldığında, en alt yüzde 20'lik grubun geliri 2002'de yüzde 5,3'müş 2016 da bu yüzde 6,2'ye yükselmiş. Dolayısıyla gelir dağılımında bir iyileşme söz konusu ama bu istenilen düzeyde değil. Gelişmişlik farkı bölgeler arasında önemli ölçüde azaldı. Yeterli mi, değil. Adana, Mersin gibi birçok ilimizde halen bu sorunlar devam ediyor. Eğitim düzeyi düşük, yükseltmemiz gerekiyor. Çocuklar okula gitmiyorsa o çocuklara sahip çıkmamız gerekiyor. Sosyal yardım ihtiyacı varsa sosyal destek sağlamak durumundayız. Sağlık açısından bir eksiklik, dezavantaj söz konusuysa onu tamamlamak durumundayız. Hangi açıdan bakarsanız bakın adım atılması gereken bir bölge."

        - Kentsel dönüşüm

        Bölgelerin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğuna işaret eden Elvan, ''Bu Adana'da da Mersin'de de öyle. Buradaki kardeşlerimizin çok daha sağlıklı ortamlarda yaşaması gerekir. Orada yaşayan kardeşlerimizin yine istediği anda sporla, eğitimle, değişik sosyal etkinliklerle uğraşabileceği alt yapıya sahip olması gerekir." dedi.

        Bunun merkezi yönetimin değil yerel yönetimlerin sorumluluğunda olduğunu dile getiren Elvan, "Elbette biz elimizden gelen desteği veririz ama Adana gibi Mersin gibi gerçekten ülkemizin güzide illerinin içerisinde bu tür manzaralar görmek bizlere yakışmıyor. Onun için programa hep birlikte destek vermeliyiz." ifadelerini kullandı.

        - Kalkınma ajansları

        Elvan, kalkınma ajanslarının değişik kurum ve kuruluşlara destek versin diye değil bulunduğu yörenin kalkınması için gerekenleri belirlemek amacıyla kurulduğunu bildirdi.

        Kalkınma ajansının görevinin sadece teklif çağrısına çıkıp, projeleri değerlendirip, onlara destek vermek olmadığını belirten Elvan, kalkınma ajanslarının bulundukları bölgenin ortak ve uzun vadedeki önceliklerini belirlemesi, bölge planını ortaya koyması gerektiğini vurguladı.

        Elvan, ''Hem içeride hem de dışarıda yatırımcı avcılığı yapmalıyız, yatırımcıları ilimize çekmek için içeriden ve dışarıdan çaba sarf etmeliyiz. Her bir ajansımız bunu yapmalı ki ajanslar da birbirleriyle rekabet içerisinde olmalıdır. Rekabet başarıyı daha da yukarıya taşıyacaktır." dedi.

        Konuşmanın ardından, Çukurova Kalkınma Ajansının yönetim kurulu toplantısına katılan Elvan, daha sonra Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler