Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Dünya Prematüre Günü dolayısıyla Muğla'nın Bodrum ilçesinde, prematüre bebekler ve ailelerinin bir araya geldiği etkinlik düzenlendi.

        Çocuk Hastalıkları ve Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Cengiz Akbenlioğlu, Bodrum Acıbadem Hastanesindeki etkinlikte yaptığı konuşmada, prematüre doğan bebeklere hastanede gereken müdahalenin yapıldığını söyledi.

        Prematüre bebeklerin doğumdan sonra yeterli derecede beslenemediğine dikkati çeken Akbenlioğlu, "Bu çocuklar özel ünitelerde takip ediliyor. Teknik donanıma ve ekibe sahibiz. Buradaki bebekler tedavilerini sağlıklı bir şekilde tamamladılar. Bebeklerin gereken takibi de yapılıyor." diye konuştu.

        Etkinliğe katılan prematüre bebek annesi 22 yaşındaki Beyza Taşdöğen, bebeğinin 33 haftalıkken dünyaya geldiğini ve 17 gün kuvözde kaldığını söyledi.

        Bebeğinin hastanede olduğu süreçte zor bir dönem geçirdiğini anlatan Taşdöğen, sıkıntılı süreçleri doktorlar ve hemşireler sayesinde atlattıklarını ifade etti.

        Erken doğumla hastaneye geldiklerini ve doktorların "önce anneyi kurtaralım" dediğini ve buna rağmen hem bebeğinin hem de kendisinin sağlıklı olduğunu belirten Özge Aktaş ise "Çocuğum 1 kilo 400 gram doğdu. Şimdi 5 kiloyu geçti. Çok şükür ikimiz de sağlıklıyız." diye konuştu.

        Prematüre bebek sahibi İngilizce öğretmeni Canan Bilgiç Sağıroğlu da bebeğinin 32 haftalıkken 1,5 kilo olarak dünyaya geldiğini, yapılan titiz bakım ve kontrollerle akranlarının kilosuna ulaştığını söyledi.

        Etkinlikte pasta kesildi ve ailelere ikramda bulunuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler