Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - "Maden İşyerleri̇nde İş Sağlığı ve Güvenli̇ği̇ Yönetmeli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılması Hakkında Yönetmeli̇k" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

        Buna göre, yer altı maden iş yerlerinde kullanılan bant konveyörler, "TS EN 14973" standardına uygun olacak. Taşıma bantları ile ilgili standarda uygunluk işlemleri, bugünden itibaren 3 yıl içinde tamamlanacak.

        Bu sürede yer altı maden işyerlerinde malzeme, cevher ve pasa taşımada kullanılan bant konveyörler, antistatik ve alev yürütmez özellikte olacak, ısınmayı veya tutuşmayı tespit etmek üzere sensörler ve ortaya çıkabilecek herhangi bir yangının ilerlemesini durduracak sıklıkta soğutma ve söndürme sistemi ile donatılacak.

        Konveyörlerin yanı sıra tahrik grupları da yangını durduracak özellikte olacak ve sensörlerin olup olmayacağı ve sayıları ile konumları iş yeri özellikleri dikkate alınarak sağlık ve güvenlik dokümanında belirtilecek.

        Yer altı maden işyerlerindeki kurtarma istasyonunda bulunacak malzeme ve ekipmanların özellikleri, sayısı ve bu ekipmanların periyodik kontrolleri ve kalibrasyon sıklıkları sağlık ve güvenlik dokümanına kaydedilecek.

        Yer üstü maden işyerlerinde kurtarma istasyonunun kurulup kurulmayacağına iş yeri özellikleri ve acil durum tatbikatları dikkate alınarak karar verilecek. Bu durum da sağlık ve güvenlik dokümanında yer alacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler