Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Prof. Dr. Huriye Martı'nın Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına atanmasını, Başkanlıkta kadınların hem konum hem de görev itibarıyla topluma daha etkin ulaşmalarını sağlayacak yeni bir sistemin başlangıcı olarak değerlendirdi.

        Malatya Müftülüğünce düzenlenen ve 77 kız öğrencinin hafızlık belgelerini aldığı törende konuşan Tüfenkci, eğitimini tamamlayan kız öğrencilerini kutladı.

        Hafızlık ve dini eğitimini tamamlayan genç kızlar için en büyük örneğin Hz. Ayşe olduğunu dile getiren Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:

        "İlk defa Diyanet İşleri Başkanlığımızda bir başkan yardımcılığı görevi hanım kardeşimize tahsis edildi, bu önemli. Prof. Dr. Huriye Martı kardeşimiz pazartesinden itibaren görevine başlayacak. Bu şunu gösteriyor, özellikle Diyanet içerisinde kadınlarımızın hem konum itibariyle hem de görev itibariyle daha etkin topluma ulaşmaları ve hemhal olmalarını sağlayacak yeni bir sistemin de bir başlangıcı olacak inşallah."

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanlığının Kur'an eğitimine ve hafızlığa verdiği değerin önemine işaret eden Tüfenkci, bu konuda yasal zeminde imkanlar sağlandığını ve iyileştirmeler yapıldığını ifade etti.

        Müslüman olmanın sorumluluğunun büyüklüğüne dikkati çeken Tüfenkci, şöyle devam etti:

        "15 Temmuz'da esasında baktığımızda sapkın dini inanca sahip insanların ülkemizi ne hale getirdiğini, kardeşi kardeşten nasıl ayırdığını hep beraber yaşayarak gördük. Bugün İslam ülkelerinde Müslümanlar kanla, gözyaşıyla mücadele ediyorsa buna şahit olmakla da esasında hepimiz sorumluluk taşıyoruz. Sahip olduğumuz ilmi, Allah'ın bize lütuf ettiği bilgiyi, makamları Allah yolunda Müslümanların iyiliği için çalışarak geçirmek mecburiyetindeyiz."

        Zor bir dünyada yaşadıklarını söyleyen Tüfenkci, insanların hırsın, şiddetin ve öfkenin denizinde boğulduğunu kaydetti.

        İslam dünyasının savaş meydanları haline geldiğini ifade eden Bakan Tüfenkci, konuşmasını şöyle tamamladı:

        "Batı'nın şiddet üreten politikaları dünyadaki dengeleri alt üst etmiştir. İslam korkuyla, anarşiyle anılır hale geldi. Din adına terör yapılıyor, maalesef insanlık katlediliyor. Böyle bir vasatta doğru bir din eğitiminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Yıllardır ülkemizdeki samimi insanlarımızın dini duygularını sömürerek kendi kirli amaçlarını zorla hakim kılmaya çalışan din tüccarlarının 15 Temmuz'da ülkemizi nasıl bir felakete sürüklediğini hepimiz gördük. Doğru ve gerçek dini bilgiye, samimi bir inanca sahip insanlar tankları masum insanların üzerine sürer miydi hiç? Amaçları neydi kendi sapkın dini inançlarını hakim kılarak bu ülkeyi birilerine peşkeş çekmekti. Allah'a hamd olsun doğru dini bilgiyle donatılan insanlar ve milletimiz buna dur dedi."

        Konuşmanın ardından Bakan Tüfenkci ile Vali Ali Kaban, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İl Müftüsü Ümit Çimen hafız olan 77 kız öğrenciye başarı belgelerini verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler