Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dikkat çekici olan, kadim medeniyetleri yıkan güçlerin hiçbiri de dünya tarihinde kalıcı olmamışlar, kısa sürede ya yok olup gitmişler ya da kendi kabuklarına çekilmişlerdir. Bugün de benzer bir hoyratlıkla karşı karşıyayız. İnsanlığın kadim dertlerinden arta kalan bir avuç miras, yine hoyrat bir istilacı güç tarafından hedef alınmıştır. Ülkemiz de bu hedeflerden biridir." dedi.

        Erdoğan, Gümüşhane Aydın Doğan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin 6'ncı Olağan İl Kongresi'ne katılarak partililere hitap etti.

        Zigana Tüneli'nin şehrin ulaşım sorununa köklü bir çözüm getireceğini belirten Erdoğan, Trabzon yolunun rakımını bin 750 metreden bin 250 metreye düşürecek, mesafeyi de 10 kilometre kısaltacak tünelin, Doğu Karadeniz limanlarını Gümüşhane üzerinden Anadolu'ya bağlayacağını söyledi.

        Erdoğan, 2019 seçimi öncesinde söz konusu tüneli hizmete açma arzusunda bulunduklarını dile getirdi.

        Havalimanı projesine de değinen Erdoğan, Gümüşhane ve Bayburt'a hizmet verecek, yılda 2 milyon yolcu kapasiteli proje ve ihale hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu bildirerek, bir ay içerisinde ihalenin yapılacağını ve seçim öncesi bitirmek istediklerini de vurguladı.

        Erdoğan, Gümüşhane'nin 15 yıl önceki ve şimdiki hali arasındaki farkları anlatarak, kayak tesislerinden arıcılığa, elma bahçelerinden madenlerine kadar pek çok nadide değeri bünyesinde barındıran şehrin en büyük eksikliğinin "imar meselesi" olduğunun altını çizdi.

        Aslında ülkedeki pek çok şehrin sorunu olan imar çarpıklıklarının, Gümüşhane'yi de pençesine almış olmasından dolayı üzüntü duyduğunu belirten Erdoğan, "Belediye başkanımızdan rica ediyorum, ihmalkar davranmayalım. Şehri saran çirkin yapılaşmayı bir an evvel önleyecek ve ortadan kaldıracak bir imar anlayışını derhal Gümüşhanemize hakim kılmamız lazım. Yerel mimariyle Sayın Başkan, bu işi özdeş hale getireceğiz. Gümüşhane'nin yerel mimarisi neyse, Gümüşhanemizde de bunu yapacağız. Başkan, bundan taviz olamaz, olmamalı." diye konuştu.

        Erdoğan, sorumluluk sahibi tüm kurumları bu konuda hareket etmeye çağırdı.

        - "Bugün de benzer bir hoyratlıkla karşı karşıyayız"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yandan Türkiye'yi büyütmek, güçlendirmek, kalkındırmak ve zenginleştirmek için çalıştıklarını, diğer taraftan da ülkenin ve milletin bekasına yönelik tehditlerle canhıraş bir mücadele içinde bulunduklarını dile getirdi.

        Dünya düzeninin belki her zaman sorunlu olabileceğine ama şu anda çok daha çarpık bir işleyişle karşı karşıya kalındığını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bazı ülkeler, tüm dünyayı kendi tapulu mülkleri gibi görüp, istedikleri gibi kural koyma ve çiğneme hakkına sahip olduklarını sanıyorlar. Halbuki şöyle tarihe bir baktığımızda nice tiranların, nice firavunların, nice zalimlerin aynı hissiyatla hareket ederek hem kendilerinin hem de bölgelerinin mahvına sebep olduklarını görüyoruz. Bugün dahi sırlarını henüz tam olarak keşfedemediğimiz nice parıltılı medeniyet, öldürmekten ve yıkmaktan başka meziyetleri olmayan güçler tarafından ortadan kaldırılmıştır. İran'daki, Irak'taki, Suriye'deki, Mısır'daki, Kuzey Afrika'daki, Endülüs'teki, Güney Asya'daki, Güney Amerika'daki medeniyetlerin yıkılışlarına bakarsanız hep benzer hikayeleri görürsünüz.

        Ama daha dikkat çekici olan, kadim medeniyetleri yıkan güçlerin hiçbiri de dünya tarihinde kalıcı olmamışlar, kısa sürede ya yok olup gitmişler ya da kendi kabuklarına çekilmişlerdir. Bugün de benzer bir hoyratlıkla karşı karşıyayız. İnsanlığın kadim dertlerinden arta kalan bir avuç miras, yine hoyrat bir istilacı güç tarafından hedef alınmıştır. Ülkemiz de bu hedeflerden biridir. "

        Mehmet Akif Ersoy'un "Kıssadan Hisse" isimli şiirinden "Tarihi 'tekerrür' diye tarif ediyorlar. Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?" dizelerini anımsatan Erdoğan, "Kulaklarımıza küpe etmemizi gerektiriyor. Evet, geçmişte yaşadıklarımızdan ibret alıyor ve geleceğimizi kendi arzu ettiğimiz istikamette biçimlendirmek için çalışıyoruz." dedi.

        - "Türkiye, adımını ileri atması gereken günlerden geçmektedir"

        Erdoğan, Osmanlı'nın son döneminin ve Kurtuluş Savaşı'nın büyük kahramanlarından şehit Deli Halid Paşa'ya atfedilen bir hikayeyi aktarmak istediğini belirterek, şunları kaydetti:

        "Anadolu'da atın iyisine 'doru', yiğidin iyisine 'deli' derler. Deli Halid Paşa'nın namı da akıl noksanlığından değil, yiğitliğinden geliyor. Ülkemizin düşman işgali altında inim inim inlediği günlerde anası, Deli Halid Paşa'ya der ki; 'Oğlum, nedir Müslümanların, din kardeşlerimizin bu zalim gavurlardan çektikleri, bu zulümler ne zaman bitecek?'

        Deli Halid Paşa, üzüntülü bir şekilde cevap verir; 'Ana ne yapayım? Kılıcım kısa.' Bunun üzerine anası şöyle der; 'Kılıcın kısaysa, adımını ileri at.' Evet, bugün Türkiye adımını ileri atması gereken günlerden geçmektedir. Gençler, kılıcımız da, Allah'a şükür, Kurtuluş Savaşı yıllarındaki kadar kısa değil, bize göre önemli olan karşımızdaki güçlerin azameti değil, kendi mücadele azmimizin büyüklüğüdür."

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler