Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Masa başında ülkemizle ve bölgemizle ilgili yapılan hesapları, çizilen haritaları bir asır önce nasıl yırtıp attıysak, bugün de Allah'ın yardımıyla aynı şekilde paçavraya çevireceğiz." dedi.

        Erdoğan, Gümüşhane Aydın Doğan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada Türkiye'nin milleti, devleti, tarihi, bugünü ve geleceğiyle büyük bir ülke olduğunu vurguladı.

        Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Kurtuluş Savaşı'na, 15 Temmuz'a kadar karşıdakilerin cesametine değil kendi cesaretlerine ve hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılıklarına baktıklarını anlatan Erdoğan, bugün de öyle yaptıklarını söyledi.

        Erdoğan, meselenin sadece ileriye doğru adım atmak değil, aynı zamanda bunu doğru zamanda yapmak olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Cengiz Han, Anadolu'yu yerle bir edip ilerlerken bir şehri kuşatır ve teslim alır. Şehre giren Cengiz Han eli silah tutan genç, yaşlı tüm erkekleri bir araya toplayarak kendi mezarlarını kazmalarını ister. Bu sırada bir ihtiyar yalvar yakar Cengiz Han'ın yanına yaklaşır. 'Şurada mezarını kazan 20 yaşındaki delikanlı benim oğlumdur, daha çok gençtir, ne olur onu affedin.' diyerek gözyaşları içinde Cengiz Han'ın ayaklarına kapanır. Cengiz Han, 'Affetmem ihtiyar, çünkü sen, oğlun kendi mezarı başındayken ağlıyorsun ama vatanın uçurumun kenarındayken sadece seyretttin.' der. Biz bugün vatanımız uçurumun kenarındayken seyretmeyeceğiz ki yarın kendi evlatlarımızı kaybederken mezarlarının başlarında ağlamayalım. Masa başında ülkemizle ve bölgemizle ilgili yapılan hesapları, çizilen haritaları bir asır önce nasıl yırtıp attıysak, bugün de Allah'ın yardımıyla aynı şekilde paçavraya çevireceğiz."

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi istedikleri gibi evirip çevirebileceklerini sananların, uydu devletler ile karıştıranların gerçekleri yavaş yavaş görmeye başladıklarını ifade etti.

        - "Parya muamelesi gördük, sesimizi çıkarmadık"

        Bu kişilerin durmayacağını ancak kendilerinin de durmayacağını, önce 2023 hedeflerine ulaşacaklarını, ardından 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçireceklerini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

        "Bugüne kadar milletimize, hep aman kimseyi ürkütmeyelim, başımıza bassalar bile herkesle iyi geçinelim, bir yanağımıza tokat atıldığında karşılık vermek bir yana, öte yanağımızı çevirelim dendi. İşte bu telkinler sebebiyle darbeler yapıldı. Sesimizi çıkarmadık, ülkemizi kriz, faiz oyunlarıyla soyup soğana çevirdiler. Sanayimizi, ticaretimizi, teknolojik alt yapımızı, üretimimizi, ihracatımızı, istihdamımızı geliştirecek adımlar engellendi, sesimizi çıkarmadık. Bunlar da yetmedi kendi vatanımızda parya muamelesi gördük, sesimizi çıkarmadık. Sandılar ki bu millet artık öldü, bitti, kül oldu. Halbuki Türk milleti binlerce yıldır olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. 15 Temmuz bunun en büyük ispatıdır."

        - "PKK neyse bunlar da odur"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, F-16'lar, helikopterler, tanklar ve toplarla halkın üzerine gelindiğini, genç yaşlı herkesin o bombalardan kaçmadığını, şehadete yürüdüklerini dile getirdi.

        Bombaların, tankların üzerine yürüyenlerin "Ölüm haktır, şehadet makamdır." inancına sahip olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "O Feto denilen kahpenin arkasından gidenler, hepsi kaçacak delik aradılar. Şimdi bir kısmı cezaevinde, bir kısmı yurt dışına kaçtılar gittiler. Bitti mi? Bitmedi, inlerine inlerine gireceğiz, kovalayacağız. PKK neyse bunlar da odur, farkı yok." ifadelerini kullandı.

        Hüseyin Nihal Atsız'ın, "Kahramanların Ölümü" şiirinden, "İnsan büyür beşikte, mezarda yatmak için. Ve kahramanlar can verir, yurdu yaşatmak için..." dizelerini okuyan Erdoğan, bu yurdu yaşatmak için 80 milyon kahramanın olduğuna dikkati çekti.

        - "Enerji ve zamanımızı öylesine hoyrat kullandık ki..."

        Milletlerin tarihteki yürüyüşlerinin hem uzun hem de iniş ve çıkışlarla dolu olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

        "Bazı dönemler vardır ki hem insanların hem de milletlerin hayatında çok önemli dönüm noktalarını ifade eder. Türkiye olarak böyle bir süreçten geçtiğimize inanıyorum. Hep birlikte hem kendimiz hem de dostlarımız için yep yeni bir gelecek inşa ediyoruz. Her inşa gibi bu da meşakkatli ve zorluklarla doludur. Aynı zamanda bu süreç çok çalışmayı, mücadele etmeyi, risk almayı gerektirir. Kurtuluş Savaşımız ve ardından kurduğumuz cumhuriyetimiz son 200 yıldaki en büyük başarımızdı ancak cumhuriyet tarihimiz boyunca o kadar çok fırsat kaçırdık, enerji ve zamanımızı öylesine hoyrat kullandık ki üzülmemek elde değil. 2000'li yıllara geldiğimizde bulunduğumuz yer ile olmamız gereken yer arasındaki makas gerçekten çok açılmıştı. AK Parti olarak 15 yıl boyunca büyük bir gayretle çalışarak bu farkı nispeten kapattık."

        Erdoğan, zor olanın orta gelir seviyesini geçerek üst gelir grubuna çıkabilmek olduğunu, bir süredir ülkeyi bu orta gelir tuzağında çıkartıp dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri haline getirmenin mücadelesini verdiklerini söyledi.

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler