Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Zannediyorlar ki PKK'yı, DEAŞ'ı, FETÖ'yü, DHKP-C'yi bu ülkenin üzerine salarsak, bu ülkenin insanını korkuturuz. Burada liderimizin bize vermiş olduğu güçle söylüyoruz, az bir zaman kaldı, bir kaşık suda boğacağız sizi." dedi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Maçka ilçesinde Eren Bülbül'ün ailesinin ziyaretine eşlik eden Soylu, ziyaretin ardından aynı alanda halka hitap etti.

        Soylu, vatandaşlara Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gösterdikleri sahibiyet dolayısıyla teşekkür ederek, "Bunun sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın Maçka'yı ziyareti için olmadığını biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da kıymetli kardeşimize, sizin Eren'inize, 780 bin kilometrekarenin ve 80 milyonun Eren'ine yapmış olduğu bu ziyaretin aslında önemi bir başka. Bize bir şey hatırlatmaya çalışanlara karşı, binlerce Maçkalı ve binlerce Karadenizli ve 80 milyonun sahip çıktığı Eren'ine ve sahip çıktığı bu hadiseye karşı bir şey dillendiriyoruz, Cumhurbaşkanımız burada, millet burada, sakın bize elinizi atmayın, elinizi kırarız." diye konuştu.

        Bu hesabı hep beraber gördüklerini vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

        "Ne zaman ayağa kalksak bize çelme atmaya çalışıyorlar. Ne zaman bir olaya sevinsek, sevincimizi kursağımızda bırakmaya çalışıyorlar. Ne kadar zenginleşirsek zenginleşelim bizi kendilerine köle yapmaya çalışıyorlar. 27 Nisan'da e-bildiri verdiler, bizi ürkütmeye, korkutmaya, 'siz ne zannediyorsunuz, sizi siz mi yönetiyorsunuz.' diye oylarınıza meydan okumaya çalıştılar ama ilk kez 60 darbesinde, 71 muhtırasında, 80 darbesinde yapılamayanı, hatta 28 Şubat'ta yapılamayanı sizin helal oylarınızla Başbakan ve Cumhurbaşkanı yaptığınız Recep Tayyip Erdoğan, 'sadece milletin ve Allah'ın emrinde eğilirim.' diyerek, neyin nasıl olduğunu herkese gösterdi."

        Soylu, Gezi olayları, 17-25 Aralık ve 6-7 Ekim'de yaşanan olaylara dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

        "Zannettiler ki bu milleti aldatabilirler, zannettiler ki güneşi balçıkla sıvayabilirler, zannettiler ki eski Türkiye'de yaptıkları numaraları bu millete yine anlatabilirler. Eski Türkiye'de olmadığımızı gördüler, millet kendisine sahip çıkan Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktı ve 17-25 Aralık'ı onların kafasına geçirdi. Ardından 6-7 Ekim olaylarını yaptılar, yine kafamızı karıncalandırmaya ve bizi istikametimizden, hedeflerimizden ayırmaya çalıştılar ama başaramadılar. Ardından o hain darbeyi, Maçka meydanından 'bu ülkeyi size yedirmeyeceğiz.' diye haykırdığınız o 15 Temmuz'u yapmaya çalıştılar. O Amerika'daki hain uşak, o Pensilvanya'daki hain, o meczup ve o milletin düşmanına bunu yaptırmaya çalıştılar. Hepimiz topyekün karşı çıktık. Zannediyorlar ki PKK'yı, DEAŞ'ı, FETÖ'yü, DHKP-C'yi bu ülkenin üzerine salarsak, bu ülkenin insanını korkuturuz. Burada liderimizin bize vermiş olduğu güçle söylüyoruz, az bir zaman kaldı, bir kaşık suda boğacağız sizi."

        - "Bilmenizi isterim ki istikametimiz gelecektir"

        Şimdi aynı tezgahların ortaya koyulduğunu vurgulayan Soylu, "Biz feraset sahibi milletiz. Daha düne kadar güya Suriye'de Rakka'da DEAŞ'la PKK, PYD, YPG birbirine düşmandı değil mi? Patronları talimat verdi ta binlerce kilometre öteden el sıkıştılar. Ey orada Arapları, Türkleri, Kürtleri her birini birbirine düşürmek için bir büyük oyun oynadılar. Bizim asil milletimiz bu numaraları yutmadı ama şimdi neyin ne olduğu örtü kalktı gerçek ortaya çıktı. Demek ki DEAŞ diye bir şey yok, bu orada hükümranlık kurmaya çalışan ve bu coğrafyada güya bizi bu coğrafyanın işlerine karıştırmak istemeyenlerin oyunları, numaraları ve araçlarıydı." dedi.

        "Maçka meydanından sesleniyorum Eren'imiz de duysun, Miraç Kadir Özcan'ımız da duysun, bütün şehitlerimiz de duysun, bilsinler ki Türkiye'nin öyle bir lideri var ki sadece mağdurlara, mazlumlara sahip çıkan bir lider değil, bu coğrafyada bize rağmen kimseye oyun kurdurtmayacak bir lider." diyen Soylu, "Bilmenizi isterim ki istikametimiz gelecektir. İstikametimiz 2023, 2053, 2071'dir. İstikametimiz bütün dünyaya sözünü hüküm olarak ortaya koyan Türkiye'dir." ifadesini kullandı.

        Gençlerden ümitlerini yüksek tutmalarını isteyen Soylu, "Hiç merak etmeyin dünün Türkiye'sinde değiliz. Bugünün Türkiye'si dünün Türkiye'sinden daha iyidir. Emin olunuz ki yarının Türkiye'si, bugünün Türkiye'sinden çok daha iyi olacaktır. Biz ülkemizin her tarafında kıymeti Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla birlikte ülkemizin her noktasında oluyoruz ve milletimizle beraber oluyor." diye konuştu.

        - "Onlar, bizi bizden ayırmaya çalıştılar"

        Soylu, iki gece önce Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Hakkari'ye gittiklerini anlatarak, şöyle devam etti:

        "Onlar, bizi bizden ayırmaya çalıştılar. Size sevineceğiniz bir şey söyleyeyim, hiç kimseye 'biz Hakkari'ye geleceğiz.' demedik ama buna rağmen 10 bini aşkın insan terör örgütüne inat, PKK'ya inat tam da terör örgütünün kırmızı listesindeki yöneticilerinden birisinin ülkemizin evlatları tarafından etkisiz hale getirildiği gün Hakkari meydanında ay yıldızlı bayrağa, Türkiye'ye, Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktılar.Bizim bir tek endişemiz var, sizin bizlere vermiş olduğunuz emanete karşı mahçup olmak. Sayın Cumhurbaşkanımızın mesai arkadaşıyım. Gecenin 3'üne, 4'üne kadar, gözleri kapanıncaya kadar bu millet için çalışan bir Cumhurbaşkanımız ve bir devlet başkanımız var. Bazen yoruluyoruz, bazen gecenin geç saatleriyle sabahın erken saatindeki mesailerimiz birleşiyor ama bilesiniz ki kendisini gördüğümüz zaman, bu memleket için hangi mücadeleyi ortaya koyduğumuz zaman, Türkiye'nin yöneticileri yurt dışına gittiğinde ayak ayak üstün atıp, ayak tabanlarını bize gösterenlere karşı nasıl edebiyle oturulması gerektiğini gösteren bir liderimiz var ya yorgunluğumuzu da alıyor, milletimizin yarınlara ümidini beraberinde getiriyor."

        Ziyaretin amacının Eren'in ailesine tekrar taziye dileklerini iletmek olduğunu anlatan Soylu, "Ama burada siz bir iradeyi ortaya koyuyorsunuz, koyduğunuz irade açık ve nettir, 'bizi korkutamazsınız, ürkütemezsiniz, yıldıramazsınız ve bizi geri durduramazsınız.' diyorsunuz. Bunun ne demek olduğunu anlıyoruz, size karşı mahcup olmamak, sizlerin gözlerinizdeki heyecanı, cesareti, kararlılığı, kardeşliği bütün Türkiye'ye yansıtabilmek için büyük bir çabayı ortaya koyuyoruz." dedi.

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Müslüman olan teslim olan demektir." ifadesini kullanarak, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Biz çalışacağız, gayret göstereceğiz, emek sarf edeceğiz, ülkemizi müreffeh bir düzeye getireceğiz, ülkemizi yarınlara taşıyacağız. Geleceğe hep birlikte taşıyacağız. Biz dünyanın ilk 10 büyük devletinden birisi olacağız. Bunu demokrasiyle, oyla ve sandıkla yapacağız. Maçka sana, asaletine, demokrasiye ve ülkene sahip çıkmana minnettarız. Şu gelincik tarlası gibi ay yıldızlı bayrakla şurada bulunmanıza minnettarız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler