Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Sinema Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen Gezici Festival, 1 Aralık Cuma günü seyirciyle buluşacak.

        Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Gezici Festival kapsamında, 1-7 Aralık'ta Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde, 8-11 Aralık'ta Sinop'ta ve 12-14 Aralık'ta Kastamonu'da film gösterimleri yapılacak.

        İsrail Büyükelçiliğinin katkılarıyla Başkentte izleyicilerle buluşacak festivalin bu yılki güncel sanatçı konuğu, 2015 yılında Venedik Bienali'nde İsrail'i temsil eden Guy Ben Ner olacak.

        Çağdaş Sanatlar Merkezindeki programda, Ner'in 2000-2016'da gerçekleştirdiği video çekimlerinden oluşan "Aile, Yalanlar ve Videoteyp" isimli özel bölümde, sanatçının "Moby Dick", "Çalınan Güzellik", "Casuslar", "Seskuşağı" ve "Zincirlerinden Kurtulan Sanatçılar" videolarının gösterimi yapılacak.

        Ner'in videoları ilk bakışta oyunbazlık, şen şakraklık ve yüzeysellik hissi verse de sinema ve edebiyatın önde gelen eserlerine atıflarla dolu. Çektiği videolarda sıradan "ev yaşantısı" fikri etrafında, çoğu zaman kendini, eşini ve çocuklarını oyuncu olarak kullanan Ner, rutinin kendisinde yarattığı belirsizlik ve kaygıyı, "iş" ve "aile" arasında kurduğu dengeden aldığı mutluluğu gözler önüne seriyor.

        Ner'in edebiyat, sinema, politik ve ekonomik tesir, adaptasyon gibi konulara sıklıkla değindiği diğer eserlerinden oluşan kapsamlı bir sergisi de Melis Golar küratörlüğünde seyirciyle buluşacak.

        Çağdaş Sanatlar Merkezi Füreya Koral Salonu'nda gerçekleşecek sergiye, Gezici Festival Danışmanı Köken Ergun ile Guy Ben Ner arasında gerçekleşen bir "sanatçı konuşması" da yapılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler