Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, "Suriye'de bir çözüm üretildiğinde Gaziantep ihracatta tekrar Körfez ülkelerine ve Arap dünyasına açılacak kapı olacak." dedi.

        Berger, beraberindeki büyükelçilerle Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret ederek kentin ticaret potansiyeline yönelik bilgi aldı.

        Burada konuşan Berger, Avrupa Birliği'nin Türkiye için önemli bir ortak olduğunu vurgulayarak, ihracatının yüzde 50'den fazlasının buraya yapıldığını söyledi.

        Ticari ilişkilerin daha da gelişmesi için Gümrük Birliği'nin modernizasyonun yapılacağını dile getiren Berger, "Müzakereler başlayacak. Hizmet, kamu, satın almalar ve tarım gibi alanları kapsayacak. Gümrük Birliği'nin modernizasyonu başladığında birçok önemi olacak. Bu konuda değerlendirmemiz şu; her iki taraf için 'kazan kazan' durumu olacak." diye konuştu.

        Türkiye ile yapılacak projelere de değinen Berger, özellikle iş dünyası ve girişimcilerin gerekli eğitimi almasına odaklandıkları teknik projeler bulunduğuna işaret ederek, tarımla ilgili başarılı projelerin daha fazla talep aldığını kaydetti.

        - "Yapacak çok işimiz var"

        Suriye'deki iç savaş ve göç konusuna da değinen Berger, Türkiye'nin mülteci konusunu fırsata çevirdiğini dile getirdi.

        Berger, Türkiye'nin mültecilerin potansiyelinden faydalandığına işaret ederek, "Gaziantep Suriye'ye açılan bir kapı olmuş durumda. Ürdün'e, güneye, Körfez ülkelerine açılan bir kapı olmuştur. Ne yazık ki şu anda Körfez ülkelerine giden kapı kapalı. Ama Suriye'de bir çözüm üretildiğinde Gaziantep ihracatta tekrar Körfez ülkelerine ve Arap dünyasına açılan kapı olacak." diye konuştu.

        GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu da Gaziantep'in ticari potansiyeliyle ilgili bir sunum yaparak, Suriye uyruklu iş adamlarının ticarete katkısını anlattı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler