Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, "Bizim AK Parti'nin yanlış dış politikalarını eleştirmemiz demek, dış dünyanın yanında yer alıyoruz anlamına gelmez." dedi.

        İYİ Parti Başkanlık Divanı, Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında, parti genel merkezinde toplandı.

        Çıray, toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        NATO tatbikatında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a düşman rolü verilmesini asla kabul etmediklerini, daha önce de kınadıklarını belirten Çıray, "Bu saygısızlığı kınadığımızı tekrar ifade etmek istiyorum." dedi.

        AK Parti iktidarlarının dış politikalarına yönelik eleştirilerde bulunan Çıray, "İYİ Parti olarak biz AK Parti'nin yanlış dış politikalarını eleştirmeye devam edeceğiz. Ancak bizim AK Parti'nin yanlış dış politikalarını eleştirmemiz demek, dış dünyanın yanında yer alıyoruz anlamına gelmez." diye konuştu.

        Dış politikada inandıkları gerçekleri ifade ederken, oy kazanma veya kaybetme gibi bir hesap içinde olmayı zul kabul ettiklerini belirten Çıray, "Çünkü Türk milletinin onurunu, Türk devletinin yüksek çıkarını ancak milli ve gerçekçi bir dış politikayla sağlayacağımız bilinci içindeyiz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler