Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen "Uluslararası Mozaik Çalıştayı ve Yarışması" etkinlikleri kapsamında, yerli ve yabancı sanatçıların eserlerinden oluşan mozaik sergisi açıldı.

        Vali Abdullah Erin, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi'ndeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, tarih ve kültür şehri Şanlıurfa'nın, kadim bir medeniyete sahip olduğunu söyledi.

        Tarih serüvenini canlı olarak izlemek isteyenlerin mutlaka Şanlıurfa'ya gelmesi gerektiğini belirten Erin, şöyle konuştu:

        "Tarihin en eski yapılarının bulunduğu Şanlıurfa'da devam eden çalışmaların bizi daha geçmişe götüreceğine inanıyorum. Yeni dönemde belediyemiz ve diğer paydaş kurumlarımızla birlikte daha bilinçli, planlı geleceği belirleyen, tasarlayan bir projeksiyonla hedeflediğimiz vizyonu göstermeye gayret göstereceğiz. Bunu yapmamız halinde Şanlıurfa'nın dünyanın sayılı turizm destinasyonlarından bir tanesi, çekim merkezlerinden bir tanesi olduğunu göreceğiz. Burada insanlığın mirası var. Biz Şanlıurfalılar olarak, misafirperverliğin, hoşgörünün ve farklı düşüncelerin binlerce yıldır bir arada yaşadığı topraklar olarak, buradaki zenginliği, kültürü, birikimi bütün dünya ile paylaşmak istiyoruz."

        Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de kentin 12 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu vurgulayarak, bölgede yaşamış olan Edessa uygarlığının kültürünü, renklerini, hayat düşüncesini ince dokunuşlarla mozaiklere yansıttığını dile getirdi.

        Şanlıurfa'nın barındırdığı tarihle dünyanın önemli kentleri arasında yer aldığını ifade eden Çiftçi, "Şanlıurfa, arkeolojik anlamda geçirmiş olduğu dönemler itibarıyla, bugün ülkemizde ve belki de dünyada en zengin iller sınıfındadır. Bu kadar geçmişten izler kalan kentte, bu kültür sanat eserlerini geleceğe taşıma adına var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

        Konuşmaların ardından katılımcılar sergiyi gezdi. Aralarında tarihin başlangıç noktası kabul edilen Göbeklitepe ile tarihi Balıklıgöl yerleşkesinin tasvirlerinde yer aldığı eserler, büyük beğeni topladı.

        Yerli ve yabancı sanatçılar tarafından yapılan 47 eserin yer aldığı sergi, 3 gün açık kalacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler