Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Kilis'te, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" etkinlikleri kapsamında, lösemi hastası Furkan Haseceli'ye bisiklet ve taraftarı olduğu Fenerbahçe forması hediye ederek birlikte pasta kesti.

        İl Müdürü Cengiz Korkmaz, AA muhabirine, öğrencilerin milli ve manevi değerlere sahip çıkarak göstermiş olduğu davranışın kendilerini memnun ettiğini söyledi.

        Yurtlarda kalan öğrencilerin, "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" vesilesiyle bir etkinlik yapma talebinde bulunduklarını aktaran Korkmaz, "Alan taraması yapan ve lösemi hastası çocuğun ailesine ulaşan öğrencilerimiz, Furkan'ın ailesine ulaşmışlar, onun koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu ve bisiklet istediğini öğrenmişler. Furkan'a bisiklet alma yönünde bize talepleri oldu öğrenci arkadaşların. Biz de konuyla ilgili il sağlık müdürümüzle görüştük, oradan bir bisiklet aldık ve bisikleti burada arkadaşlarımızla birlikte Furkan'a takdim ettik." ifadesini kullandı.

        Kilis Kız Yurt Müdürü Feride Karataş da öğrencilerle birlikte Furkan'ın özel gününü kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Kilis 7 Aralık Üniversitesi Sosyal Bilimler Öğretmenliği öğrencisi Büşra Bulut da Furkan için özellikle Dünya Çocuk Hakları Günü olması nedeniyle özellikle bugünü tercih ettiklerini ve onun için bazı özelliklerine yönelik sürprizler yaptıklarını belirtti.

        Furkan'ın pastasına kendi elleriyle hazırladığına değinen Bulut, "Arkadaşlarımızla onu mutlu etmek, en azından pozitif enerji sağlamak, iyileşme aşamasına bir katkı sağlamak istedik ve bu şekilde bir etkinlik gerçekleştirdik." dedi.

        Kilis Lösev Eğitim Sorumlusu Cuma Bulut da sağlık nedenleri dolayısıyla eğitim hayatına ara veren Furkan'ın bir an önce iyileşmesi ve eğitimine kaldığı yerden devam edebilmesi için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler