Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan, 13'ü tutuklu 17 sanık, hakim karşısına çıktı.

        Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar ve avukatları katıldı.

        Duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamalarının yöneltildiği sanıklar hakkında hazırlanan iddianame taraflara okundu.

        Kimlik kontrolünün ardından sanıkların savunmaları alınmaya başlandı.

        Tutuklu sanık Muhammet Gülgün, savunmasında, örgütün sohbet toplantılarına katılmadığını ve hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını ileri sürdü.

        Tutuklu sanık Ramazan Şükrü Parmaksız ise hakkındaki suçlamaları reddederek, hiçbir zaman cemaatle bağlantısı olmadığını öne sürdü.

        Kapatılan Bank Asya'da hesabı bulunduğunu ifade eden Parmaksız, "Bunun haricinde 5 ayrı bankada da hesabım var. İlkokul mezunu bir insan din konusunda ahkam kesiyorsa o adama inanmam. Kimsenin din düşüncesini aşağılamadım. Hiçbir şekilde örgütün yayınlarına abone olmadım. Okul hayatım hep zor şartlarda geçti. Örgüt içerisinde yer alsaydım 3 yıldır bekleyen doçentlik sınavını kazanırdım. ByLock kullanmadım. Eşimle sözlü olduğum dönemde hat almıştık. O hatlar kimde bilmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

        Diğer dinlenen 6 sanık da üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi.

        Duruşmada 8 sanığı dinleyen mahkeme heyeti, sanık sayısını ve bu kişilerin tekrar cezaevine götürülecek olmasını dikkate alarak, duruşmayı yarına erteledi.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 17 sanık hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezaları talep ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler