Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, "Çobanbey Sınır Kapısı'nın A sınıfı gümrüğe dönüşümü için Sayın Bakanımızdan onay geldi. İnşallah yakın dönemde Çobanbey Sınır Kapısı'nı belli malların ticaretine açacağız" dedi.

        Tekinarslan, Valilik öncülüğünde Kilis 7 Aralık Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Toplantı Salonunda, kent ekonomisi ve Suriye'ye yönelik ticari faaliyetlerin değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen "Ekonomi Çalıştayı"nda, Kilis ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        Kilis'in dış ticaret alanında ciddi deneyimi bulunduğunu dile getiren Tekinarslan, şöyle konuştu:

        "Biz bugünlerde bu deneyimi, özellikle Fırat Kalkanı Harekatı sahasında ticaretin geliştirilmesine yönelik aktarmayı düşünüyoruz. 40 civarında tüccarımızın Suriye’ye ticaret yapma taleplerini biz olumlu bulduk. Tabii 'ben ticaret yapayım' diyen herkese buyurun yapın demiyoruz. Çünkü ticaretin belli bir ehliyet, belli bir sermaye varlığına ihtiyacı var. Biz bu arkadaşlarımızı belli bir süzgeçten geçirdikten sonra, bazılarına bu ticaretin önünü açıyoruz."

        - Çobanbey Sınır Kapısı

        Ticaretin artırılması noktasında Çobanbey Sınır Kapısı'nın önemine işaret eden Tekinarslan, şöyle devam etti:

        "Çobanbey Sınır Kapısı'nın A sınıfı gümrüğe dönüşümü için Sayın Bakanımızdan onay geldi. İnşallah yakın dönemde Çobanbey Sınır Kapısı'nı belli malların ticaretine açacağız. Burayı önümüzdeki günlerde alternatif bir kapı olarak hazırlamayı düşünüyoruz. Çünkü dünya siyaset olarak ve ticaret olarak da gördü ki eğer bir tek kapıdan geçmeye muhtaçsanız o kapının sahipleri veya söz sahibi olanlar size istediğini istediği maliyette satıyor ya da dayatıyor. Türkiye artık her zaman elinde farklı seçenekleri olmaya ihtiyacı duyacak büyüklüğe ulaşmış bir ülkedir."

        - "Suriyelilerin yüzde 50’si Türkiye’de kalıcı yaşama eğiliminde"

        Tekinarslan, Türkiye'deki Suriyelilerin durumuna ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

        Yaptıkları gözlemlere ve değerlendirmelere göre, Suriyelilerin neredeyse yüzde 50’sinin Türkiye’de kalıcı yaşama eğiliminde olduğunu belirten Tekinörslan, "Yani Suriye kendi içinde daha barışçıl ve güvenli bir ülkeye dönüşse bile bir kısmı Türkiye’deki kapıları kapatmayı istemediğini ifade ediyor. Benim yaptığım her temasta bu sonuç ortaya çıkıyor. Çünkü insanlara yaşadıkları zulmün ve ölümün korkusu sinmiş durumda." ifadelerini kullandı.

        Çalıştaya, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun'un yanı sıra vali yardımcıları, oda başkanları da katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler