Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Yağlıdere Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Sezai Çağlar, 2017 ürünü kiviyi kalitesine göre 1,5-2,25 liradan sattıklarını, bu fiyatların çiftçiyi memnun etmediğini belirterek, "Birinci kalite ürünün kilogramının 3, ikinci kalitenin de 2 lira olmasını istiyoruz." dedi.

        Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün kivi rekoltesini bin 800 ton olarak açıkladığını belirtti.

        Giresun'da en önemli tarım ürünlerden biri olan kivide hasadın sona erdiğini dile getiren Çağlar, çiftçilerin ürünlerini kalitesine göre 1,5-2,25 liradan sattığını ifade etti. Çağlar, "Oluşan rakamlar çok düşük ve kivi üreticisini memnun etmedi. Birinci kalite ürünün kilogramının 3, ikinci kalitenin de 2 lira olmasını istiyoruz." dedi.

        Üreticinin ancak bu fiyatlarla alın terinin karşılığını almış olacağını belirten Çağlar, bölgede soğuk hava deposu olmayışının da serbest piyasadaki rakamları olumsuz etkilediğini söyledi.

        Çağlar, birlikler veya çiftçilerin güçlerinin soğuk hava depoları yapmaya yetmediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

        "Kivi üreticisinin en büyük sorunu soğuk hava deposunun olmayışı. Çiftçi hasat ettiği kiviyi saklama imkanına sahip değil. Toplama tarihinden itibaren bir hafta içinde ürününü düşük rakamlara satmak zorunda kalıyor. Depo imkanı olsa çiftçi ürününü uzun süre muhafaza edecek. Kafasındaki fiyat oluşunca da mahsulünü pazara indirerek iyi bir fiyata satabilme imkanına sahip olur."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler