Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        IĞDIR (AA) - Türkiye'nin en önemli kuş halkalama istasyonlarından Iğdır Aras Kuş Araştırma ve Eğitim Merkezinde bu sezon 5 bin 482 kuşun halkalandığı bildirildi.

        Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Tuzluca ilçesi Yukarı Çıyrıklı köyündeki Aras nehri kıyısında yer alan Iğdır Aras Kuş Araştırma ve Eğitim Merkezinde 2017 kuş halkalama sezonunun bugün sona erdiğini ifade etti.

        Türkoğlu, bölgede Iğdır Aras Kuş Araştırma ve Eğitim Merkezi, Iğdır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Kars Kafkas Üniversitesi Kuş Uygulama ve Araştırma Merkezi görevlilerince 14 Ağustos-21 Kasım arasında halkalama çalışması yapıldığını belirterek, şu bilgileri paylaştı:

        "Bu sezon halkalama yapılan 88 günde 97 farklı türden toplam 6 bin 193 kuş yakalandı. Dönem içerisinde 5 bin 482 kuşa halka takıldı. 711 kuş ise kontrol ya da aynı dönem içerisinde tekrar yakalanan kuş olarak kayıt altına alındı. 97 kuş türünden kızıl şahin, alaca baykuş, karaboğazlı dağ bülbülü ve kara iskete burada ilk kez görüldü ve halkalandı."

        Türkoğlu, bu yılki çalışmalarda en fazla halkalanan kuş türünün sırasıyla mavigerdan, kırkırlangıcı ve çıvgın olduğunu söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler