Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan üniversite öğrencisinin yargılanmasına başlandı.

        Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla tutuksuz yargılanan Mustafa K, Gaziantep'ten Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

        Etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini söyleyen Mustafa K, "2013 yılında üniversite kaydımı yaptırmak için Kastamonu'ya geldim. Yurtta yer bulamayınca apart olduğunu düşündüğüm bir evde kalmaya başladım." dedi.

        Kaldığı evin örgüte ait olduğunu bir süre sonra öğrendiğini öne süren Mustafa K, "A.Ş, Kastamonu'daki öğrenci evlerinden sorumlu kişiydi. Bu kişiyle konuştuğumda 'Esnafın yüzde 80'i bizden.' diyordu. Kaldığım sürede 3-4 kez sohbetlere katıldım ama aktif görevde bulunmadım. Bir süre sonra da ayrıldım." ifadelerini kullandı.

        ByLock kullanmadığını iddia eden Mustafa K, şunları kaydetti:

        "Son dönemde sohbet hususlarına çok dikkat ediyorlardı. Sık yapmamaya başlamışlardı. Sohbetlerde telefonları topluyorlardı. Sohbetten sonra telefonumu aldığımda fotoğraflara bakıldığını ve kurcalandığını fark ettim. ByLock'a ilk kez 28 Kasım 2015'te giriş yaptığım söyleniyor. Bu programı kullanmadım ama giriş yaptığım söylenen tarihten 3 gün önce, yani 25 Kasım'da ilk ciddi tartışmamı yaptım. Sorumlu A.Ş. ile dışarı çıkıp çıkmama konusunda tartıştık. Bu tartışmadan hemen sonra telefonuma bu program yüklenmiş olabilir. Zaten 2013-2017 yıllarında dört hat kullandım ama sadece birinde ByLock görülüyor."

        Mustafa K, suçsuz olduğunu öne sürerek, beraatini istedi.

        Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 15 Mart 2018'e erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler