Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneğinin Van Şubesi açıldı.

        Şube Başkanı Ahmet Yertürk, Bahçıvan Mahallesi'ndeki dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, derneğin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası halkı bilinçlendirmek için kurulduğunu söyledi.

        Merkezi Manisa'da olan derneğin amacının milli birlik ve beraberlik konularında farkındalık oluşturmak, demokrasi şehitlerinin emanetine sahip çıkmak ve anılarını gelecek nesillere taşımak olduğunu anlatan Yertürk, "Vatanın bölünmez bütünlüğünün ve milletin iradesinin, modern veya postmodern darbelerle harcanmayacak kadar değerli unsurlar olduğu düşüncesini yaymak, demokrasi kültürüne sahip çıkmayı hedefliyoruz." dedi.

        Ahmet Yertürk, 15 Temmuz darbe girişimine benzer darbelerin yaşanmaması için sivil inisiyatif alarak toplumsal bilinç oluşturmak, 15 Temmuz'da yaşanan kahramanlık örneğini, milli duruşu gelecek nesillere aktarmak istediklerini dile getirdi.

        Türk milletinin kanında, canında ve ruhunda demokrasi, özgürlük ve bağımsızlık olduğunu vurgulayan Yertürk, şunları kaydetti:

        "15 Temmuz darbe girişiminde bulunan vatan hainleri, Türk milletinden büyük ders almıştır. 15 Temmuz bu ülke için önemli tarihlerden biri olmasının yanında, belki de uzun yıllar sürecek bir mücadelenin de ateşleyicisi olmuştur. Ülkemize dışarıdan ve içeriden musallat olmuş bütün hain düşüncelere ve düşmanlara karşı bir olmanın, diri olmanın, bütün olmanın en büyük sebebi olmuştur. O gece bu ülke için gözünü kırpmadan hayatını feda eden kahramanların gelecek nesillere kalan emanetidir bu ülke."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler