Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, geçen yıl İstanbul'da düzenlenen Reina saldırısından sonra düzenlenen operasyonda gözaltına alınan biri tutuklu 13 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Kulaixi Yimaer ve Geri Gönderim Merkezinde bulunan Uygur Türkü Esedullah Abdullah, tutuksuz sanıklar Abdurrezzak Abdulhekim ve Aisa Ruzemaimaiti ile avukatları hazır bulundu.

        Savcının mütalaasında, delillerin henüz toplanmamış olması nedeniyle tutukluluğun devamını istemesi üzerine mahkeme heyeti tarafından tutukluluğa yönelik savunması istenen Yimaer, tercüman eşliğinde yaptığı savunmada, yaklaşık 1 yıldır tutuklu olduğunu söyledi.

        Mağdur olduğunu öne süren Yimaer, "DEAŞ'a biat etmedim. 6 çocuğum var. Hepsi mağdur durumda. Yaptığım yardımlar derneğin ve valiliğin gönderdiği yardımlardır. Benim Reina saldırganı ile bir görüşmem olmamıştır." dedi.

        Tutuksuz sanık Abdurrezzak Abdulhekim, "Kureyş Ömer" lakabıyla tanınan Kulaixi Yimaer'in, Kayseri'de DEAŞ hakkında propaganda yaptığını duymadığını ve emniyette alınan ifadesinde ise bu konunun yanlış tercüme edildiğini öne sürdü.

        Tutuksuz sanık Aisa Ruzemaimaiti de suçsuz olduğunu belirterek, beraatını talep etti.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın bu halinin devamına karar vererek, haklarında yakalama kararı olan bazı sanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 21 Aralık'a erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler