Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuksuz 24 sanığın yargılanmasına başlandı.

        Adana 2.Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

        Kimlik tespitinin ardından mahkeme heyetine savunmasını veren eski Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erhan Güngör, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

        Meslekte hızlı yükselmediğini ve sürekli yazılı sınavlara girdiğini kaydeden Güngör, savunmasını şöyle sürdürdü:

        "Girdiğim tüm sınavlar kayıtlarda mevcuttur. Bank Asya'da 1999 yılından bu yana hesabım vardı. Birikimlerimi orada değerlendiriyordum. Ben iddianamede belirtildiği gibi sohbet toplantılarına katılmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum.''

        Duruşmada savunması alınan diğer tüm sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini talep etti.

        Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların yurt dışına çıkış yasağı sabit kalmak üzere tüm adli kontrol şartlarını kaldırarak duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler