Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, cezaevine ziyaret için gelen tutuklu ve hükümlü yakınları için, "Sosyal Yaşam Evi"ni hizmete açtı.

        Görevlendirme yapılan belediye tarafından rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal projeler de hayata geçiriliyor.

        Bu kapsamda belediye yönetimince merkez Artuklu ilçesinde bulunan Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gelen tutuklu ve hükümlü yakınları için görüş saatini beklerken ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla cezaevi bahçesinde iki katli atıl bir alan düzenlendi.

        Sosyal Yaşam Evi adı verilen alanda yetişkinler çeşitli ikramlarla görüş saatini bekliyor, çocuklar da oyun alanlarında vakit geçiriyor.

        Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, vatandaşların rahat etmeleri için belediyenin tüm imkanlarını kullandıklarını söyledi.

        Hizmet odaklı bir belediye olduklarını ifade eden Yaman, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren belediyenin tüm imkanlarını Mardinli hemşehrilerimiz için kullanacağımızı söylemiştik. Bu doğrultuda onarımla kısa süre içerisinde bitirdiğimiz Sosyal Yaşam Evi, hemşehrilerimizin hizmetinde. İnsan hayatına değer katan ve yaşamlarını kolaylaştıran çalışmalarımızı devam ettireceğiz." dedi.

        Sosyal Yaşam Evi'nde günlük yaklaşık 250 kişiye hizmet verildiğini dile getiren Yaman, iki katlı alanın giriş katında cezaevine gelen geniş aileler için dinlenme salonu oluşturduklarını aktardı.

        Yaman, belediye olarak burada çay ve su ikramında bulunduklarını anlatarak "Özellikle engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın taleplerini alıyor, isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlar genel olarak bu hizmetten çok memnun. Vatandaşların duasını alıyoruz." diye konuştu.

        Sosyal Yaşam Evi'nde görevli Şehadet Balca, ziyaretçilere belediyenin hazırladığı hediye paketi de verdiklerini belirtti.

        İzmir'den tutuklu yakınını ziyaret için gelen Hatice Demir, görüş saatini beklerken dinleneceği bir mekanın olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

        Bu hizmetten dolayı belediyeye teşekkür eden Demir, "Geçen sene geldim, böyle bir şey yoktu. Şimdi çok güzel olmuş. Dinlenebileceğimiz ve ihtiyaçlarımızı giderebileceğimiz mekanlar var. Bu çalışmadan dolayı memnun olduk." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler