Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - TBMM Kültür Varlıklarını Araştırma Komisyonu üyeleri, Anadolu Medeniyetleri Müzesini ziyaret etti.

        Komisyon Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen ile üyeler, ziyarette Müze Müdürü Enver Sağır'dan sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.

        Ziyaretin ardından açıklama yapan İsen, Anadolu coğrafyasının dünya uygarlığına değerli katkılarda bulunduğunu görme fırsatı elde ettiklerini söyledi.

        Farklı kültürlere ev sahipliği yapan Anadolu'da çok sayıda eser olduğunu vurgulayan İsen, şöyle devam etti:

        "Bundan dolayı Anadolu'dan elde edilen eserler, tarihin çeşitli evrelerinde başta batı Avrupa olmak üzere dünyanın değişik müzelerine götürülmüştür. Onların bir kısmı iade edildi, bunları da görme fırsatı elde ettik. Bizim hedefimiz, bu eserlerin ne kadar değerli olduğunu, ne kadar önemli olduğunu yurt içinde herkese anlatmak, bir farkındalık yaratmak ve vatandaşlarımızın sahip çıkmasıyla bunların korunabileceğine dair bilinç uyandırmak."

        İsen, Türkiye'nin yurt dışına, "TBMM aracılığıyla bu eserlerin sahipliği noktasında bir takip oluşturmaktadır." mesajı vermek istediğini dile getirerek, "Türkiye bu değerli eserlerin elbette ait oldukları topraklarda sergilenmesi noktasında elinden gelen her türlü gayreti gösterecektir." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler