Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PEYNİR OTU 10 LİRADAN PİYASADA

        MEHMET NİYAZİ DENİZ

        SİİRT (İHA) - Siirt yöresine ati peynir yapımında kullanılan ve halk dilinde 'Sirik' denilen doğal peynir otu piyasaya çıktı.

        Siirt yöresine özgü taze peynir karışımında kullanılan ve Siirt'in Pervari ilçesi dağlık kesimindeki Çemekare Yaylası'ndan toplanan doğal ot, sabah erken saatlerinde Aydınlar Caddesi üzerinde el arabasında satılmaya başlandı. Pervari'de topladıkları otu şehir merkezinde satarak geçimini sağladığını bildiren Mehmet Himettullah Sevgi, yerel tabirle 'Sirik' denilen otun peynirle karıştırıldığında hem güzel bir tat, hem de hoş bir koku verdiğinden vatandaşlar tarafından tüketildiğini söyledi.

        Kilosu 10 liradan satılan otun yeni piyasaya çıktığından halka biraz pahallı geldiğini aktaran Sevgi, "Önümüzdeki günlerde piyasada daha fazla otun olmasıyla fiyatlar 5 liraya kadar düşebilir. Genellikle yaylada kadınlar tarafından toplanan Sirik otunu ilçede satın alarak Siirt şehir merkezinde demeti 3 lira, kilosu da 10 liradan satıyorum. Bu ot, her yıl bu dönemde yapılan taze peynir karışımında kullanılıyor. Peynire farklı bir lezzet katan doğal ot, bu bölgede hemen herkes tarafından tüketiliyor. Son 2 gün içinde 25-30 kilogram doğal ot sattım" dedi

        Sevgi, Pervari Çemekare Yaylası'nda toplanan Sirik otunun, Siirt'in yanı sıra Batman, Bitlis ve Şırnak illerinde de rağbet gördüğünü söyledi.

        (MND-AKK-Y)

        20.05.2015 13:39:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler