Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PARLAK HANİ VE KOCAKÖY İLÇELERİNİ ZİYARET ETTİ

        DİYARBAKIR (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili adayı Alaattin Parlak, seçim çalışmaları kapsamında Kocaköy, Hani ilçesi ve Gürbüz Mahallesi, Çardaklı ve Soylu köylerini ziyaret etti.

        Parlak, seçim çalışmaları kapsamında Hani ilçesine bağlı Gürbüz beldesine ziyarette bulunarak vatandaşlar ile seçim çalışması ve projeler konusunda bilgiler verdi. Gürbüz beldesinde oldukça sıcak karşılanan Parlak, vatandaşlar ile tek tek sohbet ederek sıkıntılarını dinledi.

        Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği Parlak Gürbüz Mahallesi'nin ardından Çardaklı ve Soylu köylüleri ile bir araya geldi. Köyün girişinde Partililer ve seçmenler tarafından, Zazaca ve Kürtçe 'Onlar konuşur AK Parti yapar' pankartlarla karşılanan Parlak, köy meydanında mini miting yaptı. Parlak burada yaptığı konuşmada, akan kanın durması, bölgenin huzur ve kalkınması için vatandaşların AK Parti'ye destek vermesi gerektiğini söyledi. Herkese hizmet etmeye çalıştıklarını kaydeden Parlak, etnik ve bölgesel milliyetçilik yapmadan herkese eşit mesafede durduklarını ifade etti. Ardından Kocaköy ilçe başkanlığında yönetim kurulu üyeleri ile toplantı yapan Parlak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 31 Mayıs'ta Diyarbakır'da yapacağı miting için hazırlık yapılamasını istedi. Kocaköy ilçe başkanlığı çıkışında gazetecilere açıklama yapan Parlak, karanlık dönemin kapandığını ve yeni Türkiye'nin ikinci yarısının başladığını kaydetti. Parlak, şöyle konuştu:

        "Türkiye zorlu bir dönemi geride bıraktı. Artık devlet vatandaşıyla barıştı. AK Parti iktidarıyla karanlık güçler devreden çıktı. Artık bölge insanımızın kimliğini inkar eden yok. Eskiden inkarcı politikalar vardı. Şimdi ise yok. Bunun kıymetini bilmemiz lazım."

        Parlak, vatandaşları Başbakan Davutoğlu'nun 31 Mayıs'ta Diyarbakır'da yapacağı mitinge davet etti.

        (YRT-Y)

        30.05.2015 13:55:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler