Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇİN BÜYÜKELÇİSİNDEN VALİ ATAKLI'YI ZİYARET ETTİ

        YASİN CAN

        AKSARAY (İHA) - Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang eşi Zhao Meimei ve beraberinde büyükelçilik görevlileri ile Çinli finans, madencilik ve bazı ticari sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin temsilcilerinden oluşan heyet ile Vali Şeref Ataklı'yı ziyaret etti.

        Büyükelçi Yu Hongyang ve berberindeki heyeti Valilik makamında kabul eden Vali Şeref Ataklı, Türkiye ve Çin'in dünyaya açılan, dünyanın değişik yerlerinde ekonomik ve ticari faaliyetlerde bulunduğunu, Çin ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin de önemli boyutlara ulaştığını söyledi.

        Tuzgölü Doğalgaz Depolama tesislerinin Aksaray'ın Sultanhanı beldesinde Çinli TCC firması tarafından inşa edildiğini ifade eden Vali Ataklı, "Doğalgaz depolama inşaatı devam ediyor. 2 milyar TL civarında önemli bir yatırım. Buna benzer yatırımların ülkemizde olduğu gibi ilimizde yapılmasını arzu ederim" dedi.

        Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang'a Aksaray hakkında bilgiler veren Vali Ataklı, kentin Anadolu'nun orta yerinde kavşak noktada bulunan tarihi kültürel özelliklere ve güzelliklere sahip önemli bir il olduğunu ifade etti.

        Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang da yaptığı açıklamada, Çinli şirketlerin faaliyetlerini incelemek bu sayede de Aksaray'ın tarihini, kültürünü gelenek ve göreneklerini görmek ve öğrenmek için böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydetti. Çin ve Türkiye arasındaki ilişki hızlı ve güzel bir şeklide geliştiğini ifade eden Hongyang, "İki ülkede ilişkileri geliştirmeye yönelik üst düzey siyasi niyeti bulunmaktadır. Ekonomik ve ticari işbirliğimiz süratli şekilde gelişmektedir. Türkiye ve Çin'in ticaret hacmi 27 milyar dolara ulaşmıştır. Çin Türkiye'nin ikinci en büyük ithalat ülkesi, 19 ihracat ülkesidir. Birçok müteahhitlik projelerde yer alıyoruz. 2014 yılı sonu itibariyle Türkiye ile imzalanan projeler 14 milyar dolara ulaşmıştır. Ticari ve ekonomik işbirliği çok sağlıklı şekilde gelişmektedir. Birçok Çinli şirket Türkiye'de faaliyette bulunuyor. Çin ve Türkiye arasındaki ilişkiler sadece Ankara'da kalmamalı bunun için Türkiye'yi geziyoruz. Aksaray'a da bu nedenle geldik. Aksaray'daki Çinli Şirket TCC şirketinin yürüttüğü projeleri inceledik. Şirket yetkileri Aksaray'dan her yönden memnuniyetlerini bildirdiler. Merkezi hükümet ve Valilikten çok büyük destek gördüklerini ifade ettiler. Teşekkürlerimizi iletiyoruz" dedi.

        Büyükelçi Yu Hongyang ve heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten Vali Şeref Ataklı, Çinli heyet ile bir süre sohbet etti. Vali Ataklı, Büyükelçi Hongyang'a Aksaray'ın önemli turizm ve madencilik potansiyeli olduğunu belirterek, Çinli şirketleri yatırım için Aksaray'a davet etti. Vali Ataklı, İpekyolu üzerindeki önemli duraklardan olan Aksaray'ın Ihlara Vadisi, Güzelyurt, Hasandağı gibi önemli turizm merkezleri olduğunu bölgeye Uzakdoğu ülkelerinden önemli turist ziyaretleri gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.

        (YC-AH-Y)

        01.06.2015 15:58:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler