Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SÜLEYMAN SOYLU İLÇELERİ GEZİYOR

        TRABZON (İHA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon milletvekili seçilen Süleyman Soylu, AK Parti'nin her zaman milli iradenin tecellisini kabul ettiğini belirterek "Bu sonuçlardan sonra trafoya kedi girecek diyenlerin her biri kaybolmuştur. Her yerde hile arayanlar kayboldular, yurt dışından, yurt içinden, medyadan bu seçimin neredeyse sonucunun gayri resmi olacağını iddia edenlerin, bugün sesleri çıkmamaktadır" dedi.

        Trabzon Adiyesi'nde Yüksek Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını aldıktan sonra Soylu, beraberindeki milletvekilileri ve partililer ile birlikte 7 Haziran seçimleri sonrasında teşekkür ziyaretleri kapsamında, Hayrat, Çaykara, Dernekpazarı, Araklı ve Maçka ilçelerine ziyarette bulundu. Soylu, buralarda yaptığı konuşmada, Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını ifade ederek, bu sürecin milli iradenin tecellisi olduğunu kaydetti. AK Parti'nin her zaman milli iradenin tecellisini kabul ettiğini belirten Soylu, "Bu sonuçlardan sonra trafoya kedi girecek diyenlerin her biri kaybolmuştur. Her yerde hile arayanlar kayboldular, yurtdışından, yurtiçiden, medyadan bu seçimin neredeyse sonucunun gayri resmi olacağını iddia edenlerin, bugün sesleri çıkmamaktadır" şeklinde konuştu.

        Soylu, AK Parti'nin bugüne kadar bütün seçimleri anasının ak sütü gibi kazandığını vurgulayarak "AK Parti'nin aldığı her bir oy anasının ak sütü gibi helaldir. Çünkü bütün sonuçlar milletimizin iradesiyle ortaya çıkan sonuçlardır. Biz ülkemizde 13 yıldır hangi sorumlulukla büyük devrimleri gerçekleştirmişsek, bugün aynı sorumlulukla hareket edeceğiz. Kararımızın ne yönde olmasına yönelik istişareler yapıyoruz. Milletimize soruyoruz. Dün AK Parti nasıl davranıyorsa, bugünde aynı sorumluluğu ortaya koyuyor. Hiçbir endişeniz olmasın. Türkiye'yi yeise, karamsarlığa, 'yarın ne olacak' soru işaretine karşı karşıya bırakacaklara müsaade etmeyeceğiz, Çünkü güçlü bir AK Parti var. Gelecek aydınlık olacaktır."

        Seçimin öncesinde ve sonsarından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı diline pelesenk edenlerin olduğunu belirten Soylu, "Bu millet sonuna kadar Recep Tayyip Erdoğan ile beraberdir. Kimse Cumhurbaşkanımız üzerinden bir siyaset oluşturmaya çalışmasın. Bu millet ona gerekli cevabı verir" dedi.

        AK Parti'nin milletin iradesinin ortaya koyduğu yüzde 41 oranın içinde bulunan her bir oyun sorumluluğuna, sonu kadar sadakatle sahip çıkacağını ifade eden Soylu, "Biz seçimler bitti, hiçbir mazeret ortaya koymadık. Milli irade kabulümüzdür dedik. Ne birileri gibi yıllardır her seçim sonucunda trafoya sığındık, ne bilgisayarlara sığındık ne de başka birşey yaptık. Milletimizin iradesinin sonuna kadar saygısı ve kabulü ile beraber bir yüksek anlayışı ortaya koyduk. Seçimlerin ardından çok önemli bir istişare süreci başlattık. AK Parti geldiği günden itibaren milletin iradesi ve rızasıyla, milletin işaretiyle hareket eden bir millet partisidir. Bundan hiçbir gün vazgeçmemiştir, hiçbir gün vazgeçmeyecektir. Biz yüzde 41'ini sorumluluğu ile hareket edeceğiz, milletimizin vermiş olduğu işarete bakacağız. İstikametimizi millet belirler başkası değil. Bir ülkede AK Parti gibi bir siyasi parti varsa, o ülkede huzur vardır" diye konuştu.

        İlçe gezilerine AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Miletvekli adayı Nihat Tosun, Salih Cora da yer aldı.

        (BK-ÖS-Y)

        13.06.2015 12:41:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler