Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR'DA 13. ÇAĞRI DÖNEMİ'NDE 94 PROJE TESLİM EDİLDİ

        HAYAL GİRİŞİM

        BURDUR (İHA) - 13. Çağrı döneminin 1. Proje Değerlendirme ve Seçim Komitesi sonuçları TKDK Merkezi tarafından açıklandı. Burdur İl Koordinatörlüğü tarafından incelenip uygun görülen Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması sektöründen 4 adet proje ile sözleşme imzalandı.

        TKDK Burdur İl Koordinatörü Selami Okka yaptığı açıklamada, 13. Çağrı döneminde 94 adet projenin merkeze gönderildiğini, bunlardan 4 adet Kesimhane ve Et İşleme Tesisi'nin 1. PDSK'ya girdiğini belirterek, kalan 90 projenin de diğer PDSK'lara gireceğini ifade etti.

        İl Koordinatörü Selami Okka, "Sözleşme imzaladığımız projeler; Yeşilova ilçesinden bir kadın girişimcimiz Ayşe Taşlıoğlu, Karamanlı ilçesinden Karetsan Entegre Et Sanayi ve Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi, Çavdır ilçesinden Koçak Kayacanlar Hayvancılık Et Süt Tarım Ürünleri Taşımacılık İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Bucak ilçesinden Zeki Doğan'a aittir. 4 adet yatırımın toplam tutarı 15 Milyon TL'sı olup, bunun 7.5 Milyon TL'si yatırımlar tamamlandığında faydalanıcılara hibe olarak aktarılabilecektir" dedi.

        Proje desteklemeleri ile Burdur ekonomisinin kazanacağını vurgulayan Okka, "Süt ve besi hayvancılığına verdiğimiz desteklerden sonra şimdi de 4 adet kesimhane ve et işleme tesisine destek vererek İlimizde bu alanda bulunan açığı kapatma noktasında katkı sağlamış olacağız. Böylelikle İlimizde yetişen hayvanlar çevre iller yerine Burdur'da kesilecek ve Burdur ekonomisi kazanacaktır. Aynı zamanda Kurum olarak önem verdiğimiz diğer bir konuda istihdamdır. Bu işletmelerin tamamlanıp faaliyete geçmeleriyle önemli sayıda istihdam yaratabileceklerdir" diye konuştu.

        (HG-SK-Y)

        19.06.2015 12:06:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler