Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BU KÖYDE 15 GÜNDÜR ELEKTRİK YOK

        - 15 GÜNDÜR MUM IŞIĞIYLA YAŞIYORLAR

        MEHMET TÜRK

        ÇANKIRI (İHA) - Toprak kayması sonucu enerji nakil hatlarının hasar görmesi nedeniyle Çankırı'ya bağlı Bayramören İlçesi Dereköy'de köy halkı 15 gündür yaşamlarını mum ışığında sürdürüyorlar.

        Çankırı'ya bağlı Bayramören İlçesi Dereköy'de yaklaşık 15 gün önce meydana gelen toprak kayması köye enerji sağlayan nakil hatlarındaki direklerin yıkılması ve hatların hasar görmesine neden oldu.

        Köylüler, durumu enerji dağıtım şirketi yetkilileri ve Bayramören Kaymakamlığı'na bildirdiler. Onarım için verilen geniş zaman aralığından şikayetçi olan köylüler, 15 gündür yaşamlarını mum ışığında sürdürüyorlar.

        Hayatın durma noktasına geldiği köyde, elektrikli aletler çalışmadığı için yiyecek ve içecekler de bozuluyor.

        Elektriksiz yaşamın zorluğuna dikkat çeken Dereköy sakinleri, yetkililerin ilgisizliğinden şikayet ederek, köylerindeki enerji sorununun çözümü konusunda gerekenin yapılmasını istiyorlar.

        PAZAR SEÇİM VAR DESELER İNANIRIZ

        Yaşadıkları tüm olumsuzlukların yanında televizyon izleyemedikleri için gündemden de uzak kalan Köylüler, "Ne haber var, ne televizyon. Şimdi birisi çıksa Pazar günü seçim var dese inanacak durumdayız. Çünkü memleketten bihaber yaşıyoruz. Akşamlarını mum ışığında geçiriyoruz. Adeta dedelerimizin zamanına döndük" dediler.

        (MT-BÖ)

        02.07.2015 17:39:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler