Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DEMİRCİ ORGANİK TARIMIN ÖNCÜSÜ OLACAK

        KAMİL AKYOL

        MANİSA (İHA) - Manisa'da organik tarımda ilk sırada gösterilen Demirci ilçesi hedefini büyüterek öncü ilçe olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Organik ürün çiftliklerinin sayısının arttığı ilçede Kaymakam Atila Kantay, Demirci'nin organik gıdanın pazarı olacağını belirtti.

        Demirci Kaymakamı Atila Kantay, ilçede organik tarım üretimi çapan çiftlikleri ziyaret ederek organik tarım konusunda yapılan çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulurken, çiftlik sahipleri de Kaymakam Kantay'ı ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundular.

        Demirci'ye 3 kilometre mesafede 136 dönümlük alana kurulan Karaoklar Doğal Yaşam, Ekolojik Hayat, Çevre, Organik Tarım, Üretim çiftliği kurucu ortağı Orhan Aztekin ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. İbrahim Duman, Meyve Yetiştirme ve Islahı Uzm. E. Prof. Ali Ünal ve Yalova Bahçe Bitkileri Araştırma Merkez Enstitüsü Sebzecilik Bölüm Başkanı Dr. Gülay Besirli Demirci Kaymakamı Atila Kantay'ı makamında ziyaret ederek organik tarıma dayalı bilgi alışverişinde bulundular.

        Ziyarette konuşan Kaymakam Atila Kantay, "Demirci Manisa'ya organik tarımda öncülük yapacak. Demirci ilçemiz organik gıdanın pazarı olacaktır." dedi.

        Demirci'de organik tarıma dayalı yapılan çalışmaların tüm bölgede örnek olacağını belirten öğretim görevlileri de Demirci için yapılan bu çalışmaları yerinde bulduklarını ve Kaymakam Atila Kantay'a da bu tür bir girişimde bulundukları için teşekkür ettiler.

        (KA-SC)

        03.07.2015 16:51:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler