Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ULUBORLU'DA KİRAZ FESTİVALİ YAPILDI

        FERHAT KAYA

        ISPARTA (İHA)-Bu yıl 39'uncusu düzenlenen Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali cumartesi günü yapılan etkinliklerle kutlandı.

        Kiraz sezonunun mübarek Ramazan ayına denk gelmesi münasebetiyle kiraz festivalinde Ramazan ayına özel bir program düzenlendi. Uluborlu Kapalı Pazar Alanı'nda düzenlenen etkinlikler saat 18:00'da başladı. Festivalin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi yaptı. Ünverdi konuşmasında kirazın son zamanlarda yaşadığı sıkıntılara değinerek "Uluborlu'nun kirazla ilgili sorunlarını masaya yatırıp konuşmanın zamanı gelmiştir. Uluborlu'da bine yakın kiraz üreticisi var. Ama birlik olup bir paketleme tesisi bugüne kadar kurulamamıştır. Pazarlama ile ilgili sorunlarımız vardır. Bu sorunların tamamı birlik olmamamızla ilgilidir. Festivalin ardından kirazla ilgili toplantılar yaparak bu sonlara birlikte çözüm üretmeliyiz" dedi.

        Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi festivale katılan tüm misafirlere teşekkür etti.

        EN İYİ KİRAZ YETİŞTİRİCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

        "En İyi Kiraz Yetiştiriciliği Ödül Töreni" düzenlendi. En iyi kiraz yetiştiriciliği ödülünü Recai Kiriş aldı. Ödülünü üreticiye Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz takdim etti. Düzenlenen yarışmada ikinciliği Ahmet Arısoy, üçüncülüğü Köylere Hizmet Götürme Birliği adına Himmet Baş, Mansiyon ödüllerini ise Emre Yeni ve Ali İhsan Çetinkaya aldı.

        Ödül töreninin ardından Dolunay Grubu tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu ve Akşam Ezanının okunması ile birlikte programa katılan misafirler iftarlarını açtılar. Katılımın bir hayli fazla olduğu festivalde iftar yemeğinden hemen sonra Dolunay Grubu'nun Semazen gösterileri ve ilahi dinletileri yer aldı.

        05.07.2015 13:55:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler