Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        50 YILDIR HEM KULLANIYOR HEM SATIYOR

        MEHMET NİYAZİ DENİZ

        SİİRT (İHA) - Siirt'te ikamet eden Süleyman Aydoğan (72) yaklaşık 50 yıldır doğal üretilen bıttım sabun satarak geçimini sağlıyor.

        Siirt'te yabani fıstık yağı, menengiç karışımından ele edilen bıttım sabununun cilde ve saçlara çok iyi geldiğini belirten Aydoğan, 50 yıldan bu yana bıttım sabunu sattığını söyledi. Aydoğan, "Köylerdeki üreticilerden aldığım sabunu Siirt'te satıyorum. Aynı zamanda evimde de kullanıyorum. Ayrıca tamamıyla doğal maddelerden üretildiği için yan etkisi bulunmayan bıttım sabunu saçları besler ve yumuşak kalmasına neden olur. Şuan seyyar olarak Güres ve Aydınlar Caddeleri üzerinde tezgah açarak sattığım sabununa özel müşterilerim rağbet gösteriyor. Hatta ilimize gelen yabancıların da ilgisini çekiyor" dedi.

        Siirt'te bıttım sabununa 50 yıldır ilgi gösterdiğimi aktaran Aydoğan, "Şuan bölgede en kaliteli bıttım sabununu Eruh ilçesinde birçok köyde üretiliyor. Bu aileler yüzyıllardır gelen bir gelenekle ürettiği bıttımı hem kullanıyor hem de ticaretini yapıyor. Ben de bunu ilk kullandığımda faydasını gördüğüm için bunu aileme de önerdim ve şuan bunun ticaretini yapıyorum. Eruh ilçesinde halen birçok evde küçük atölyelerde tamamen doğal, yabani fıstık yağından ev yapımı olarak üretilen bu sabunun yapım aşamasında, herhangi bir kimyasal madde ya da başka bir katkı maddesi kullanılmaz" diye konuştu.

        Naci Erdoğan adlı müşteri ise, 8 yıldır kullandığı bıttım sabunundan çok memnun olduğunu söyledi. Erdoğan, "Hakiki bıttım sabunu her kullanışta beni rahatlatıyor. Tıraş olmaya gittiğimizde saçlarımın bu kadar gür ve canlı olduğunu soran berbere, bıttım sabunu kullanıyorum dediğimde, şaşırıyor. Gerçekten de doğal olan bıttım sabunu saçları besler ve yumuşatır. Tamamen el yapımıdır. Saçlara canlı bir görünüm kazandırır. Herkese öneriyorum" şeklinde konuştu.

        Kalitesine gören değişen sabun kilosu 20 ile 30 lira arasında satılıyor. En kaliteli bıttım sabunu kilosu ise 40 liraya kadar çıkıyor.

        (MND-YRT-Y)

        23.07.2015 13:19:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler