Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAÇKALI HOCA BABA ANILDI

        TRABZON (İHA) - Haçkalı Hoca Baba Anma Etkinliği'nin 20.'si Haçka Yaylası'nda gerçekleştirildi.

        Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve Düzköy İlçe Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Düzköy Kaymakamı Hüseyin Baş, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Haçkalı Baba Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Harun Yıldız, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, STÖ temsilcileri ve siyasiler hazır bulunurken etkinlikleri binlerce vatandaş ilgiyle takip etti.

        Haçkalı Hoca Baba Hazretleri'ni Anma ve Anlama Etkinliği ilk olarak camii içi programla başladı. Öğle namazıyla tamamlanan programın ardından düzenlenen törende katılımcılara seslenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, tarihine, geçmişine, değerlerine, doğasına sahip çıkmayan toplumların istikamet belirleyemeyeceğini ifade ederken, "Siz burada bu toprakların geçmişine, bu toprakların emanetine 20. kez sahip çıkıyorsunuz. Bunu başlatan ve bugün bunu devam ettirenlere, adım atıp buraya gelenlere minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

        Pazar gününe herkesin içini yakan acı bir haberle uyandıklarını kaydeden Soylu, "Diyarbakır'da iki evladımız şehit edildi. 4 evladımızda yaralı. Şehitlerimizin şefaatine sığınıyoruz. Suruç'ta kahpece pusuyla katledilen vatan evlatlarımızdan sonra Diyarbakır'da, Adıyaman'da, Kilis'te güvenlik güçlerimizi şehit ederek ülkemizin huzurunu bozmak isteyenlere buradan bir çağrımız var. Bilsinler ki biz, bin yıllık bir devletin bugün yaşayanlarıyız. Büyük devletler bazen büyük, bazen küçük sorunlar yaşayabilirler ama asla geri adım atmazlar. Bilsinler ki devletimizin ve milletimizin birliğinin ve beraberliğinin gereğini yerine getirmekten bir an olsun vazgeçmeyeceğiz. Bedel ne olacaksa bu bedeli ödemeye de canımızla kanımızla başımızla hazır olduğumuzu buradan bir kez daha ifade ediyorum" diye konuştu.

        Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun yaşanan olaylardan ötürü yerel yönetimlerin yayla şenlikleri ve festivallere katılmaması rica ve tavsiyesinde bulunduğunu hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, "Bizlerde Büyükşehir Belediyesi olarak festivalleri daha güzel günlere ertelemiş bulunmaktayız. Ancak bu merasim, bu anma ve anlama etkinliği vatanın nasıl bir şekilde kurgulanması gerektiğini ifade eden bir manevi anma merasimidir. Haçkalı Hoca Baba Hazretleri'ni anma merasimi manevi ahlakı ve ileriye doğru nesillerimize hangi mesajları vereceğimizin mesajıdır. Haçkalı Baba Hazretleri'nin, atalarının Mekke'den Buhara'ya, Buhara'dan Erzurum'a, Erzurum'dan Of'a, Hayrat'a, Akçaabat'a, Düzköy'e ve Haçka Yaylası'na uzanan yolda tek amacı Allah'ın (c.c.) mesajını, Peygamber Efendimizin (S.A.V.)'in sünnetini yaşamak ve yaşatmaktır. Bunun için buralara gelmiştir" şeklinde konuştu.

        Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı konseriyle katılımcılara manevi bir atmosfer yaşatırken konuşmaların ardından Türk Tasavvuf Musikisi Konseri icra edildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından katılımcılara pilav ve ayran ikramı yapıldı.

        (EK-Y)

        26.07.2015 17:15:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler