Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BÜYÜKÇEKMECELİ MÜBADİLLERİN 'PİTA GECESİ' COŞKUSU

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmeceli mübadiller "Geleneksel Pita Gecesi"nde gönüllerince eğlendi.

        Büyükçekmece Belediyesi ve Büyük Mübadele Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Geleneksel Pita Gecesi" renkli görüntülere sahne oldu.

        Büyükçekmece'nin Kumburgaz Mahallesi Özgürlük Parkı'nda gerçekleşen Pita gecesine Büyükçekmece, Mimarsinan, Tepecik, Celaliye, Güzelce, Kamiloba bölgeleri ve Çatalca'da yaşayan mübadiller katılırken, Büyükçekmece Belediye Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner ve belediye meclis üyeleri de yalnız bırakmadı. Renkli görüntülerin yaşandığı geceye katılan mübadiller söyledikleri şarkılar ve oyunlarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendiler.

        BAŞKAN AKGÜN'E TEŞEKKÜR

        Büyük Mübadele Derneği Başkanı Nergiz Şahin, "Dernek olarak çevremizde yaşayan mübadilleri bir araya toplamaktan son derece mutluyuz böyle geceler düzenlenerek Geleneklerimizi örf adetlerimizi ve kültürümüzü yaşatarak gelecek nesillere taşımayı hedefliyoruz. Kültür ve sanata son derece değer veren ve bu geceyi düzenlememize öncülük eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e Büyük Mübadele Derneği olarak teşekkür ediyoruz'' dedi.

        ÜNER'DEN PATRİYOT HAVASI

        Kendisi de Mübadil torunu olan Büyükçekmece Belediyesi Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, mübadelenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve ulus devletin doğuşu olduğunu ifade ederek, "Sizleri bir arada görmek çok güzel bu bölgenin özlediği etkinlerden birisi bu akşam gerçekleşiyor. Ben bu anlamda başta Büyük Mübadele Derneği ve emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki pita gecesi her geçen yıl daha da büyüyecek'' dedi.

        Üner, konuşmasının ardından bir sürpriz yaparak Patriyot Havası Perasayna söyledi.

        (HÇ-ÖK-Y)

        31.07.2015 10:46:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler