Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MEHMET UÇUM, AKYAKA, ARPAÇAY, SARIKAMIŞ İLE SUSUZ'UN SU VE YOL SORUNLARI ÇÖZDÜ

        IŞIK ÇAPANOĞLU

        KARS (İHA) - AK Parti Kars Milletvekili Av. Mehmet Uçum, oluşturduğu "Milletvekili İrtibat ve Takip Hattı" ile Kars halkının talep, öneri, şikâyet, duygu ve projeleri, başkasına haksızlık doğurmayan, ayrıcalık ve imtiyaz istemeyen, bütünlüğe zarar vermeyen bütün taleplerini dikkate alıp takip ederken bir taraftan da ilçe belediyelerinin sorun ve problemlerini çözüyor.

        Oluşturduğu "Milletvekili İrtibat ve Takip Hattı"na yapılan başvuruları Danışmanları Yakup Özbilen ve Nuray Başaran ile birlikte değerlendiren Mehmet Uçum, Kars'ın ilçelerinin sorunlarına da kalıcı çözümler buluyor.

        Kars'ın Akyaka İlçesi Belediye Başkanlığı'nın içme suyu sisteminde kullanılmak üzere hibe kapsamında İçme suyu ihtiyaç Malzemesi temin edilmesi talebini değerlendiren Uçum, Akyaka Belediye Başkanlığı'na malzemelerin temini için İller Bankası'ndan 19.883,00 TL. Ödenek çıkarttı.

        Akyaka Belediye Başkanlığı'na İçme suyu Sisteminde kullanmak üzere STS Capital Controls (Usa)/Çekvalfli Ejektör 3.700,00 TL, Isı Bantlı Sıvı Klor Kapanlı Tekli Kollektör 600,00 TL, Basınç Yükseltici Pompa 1.700,00 TL, Komparatör 100,00 TL, Nakliye ve Montaj ve Montajda Kullanılacak Malzeme 3.700,00 TL, 5 Adet Klor Tüpü 3.750,00 TL, 1 kw Güneş Enerjisi Paneli 7.000,00 TL.'lik ödenek İller Bankası'nca onaylanarak, malzemelerin alımı için ihale çalışmalar yapılarak, yaklaşık bir ay içerisinde malzemenin alım kabulü yapılarak Belediyeye teslimi yapılacak. Her hangi bir gecikme olmaması için konuyu Uçum bizzat takip ediyor.

        Akyaka Belediye Başkanlığı'na İçme suyu ihtiyaç Malzemesi için toplam 20.550,00 TL. Ödenek çıkarıldı. Nakliye ve montaj bedeli hariç toplam 16.850,00 TL. Malzemeler için gerekli olan paranın tamamı 19.883,00 TL. Yüzde 100 hibe edilecek.

        İlçelerin su sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerektiğini ifade eden AK Parti Milletvekili Av. Mehmet Uçum, Susuz'un içme suyu şebeke ve depolama sitemi ile ilgili İller Bankası Erzurum Bölge Müdürü ile görüştüğünü söyledi.

        Uçum, "Susuz'un İçme suyu Şebeke ve Depolama sistemi ile ilgili özellikle kullanımdan kaynaklana içme suyu sıkıntısı olduğu Belediye Başkanı tarafından iletildi. Konu ile ilgili Proje ve Uygulamasını yapan İller Bankası Erzurum Bölge Müdürü ile görüştüm. Yaptığım görüşmede Susuz'a gelen içme suyu miktarının ihtiyacın çok üzerinde olduğu, ancak işletim ve kullanım hatlarından kaynaklana bileceğini belirtim. En kısa zaman içinde İller Bankası Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden Teknik bir heyetin Konu ile ilgili tespit ve çözüm öneriler içeren rapor hazırlayacak. Konu ile ilgili Belediye Başkanımızda bilgilendirildi" dedi.

        Şehitler diyarı Sarıkamış'ın içme suyu şebekesinin yetersiz kalmasından kaynaklanan sorunu giderilmesi de girişimlerde bulunan Milletvekili Uçum, Sarıkamış'ın su şebeke sorununun çözümü için de İller Bankası yetkilileriyle görüştü.

        Uçum'un yaptığı görüşme sonunda, Sarıkamış İçme suyu şebeke borularının yetersiz olması nedeni ile uzun süredir abone bağlantılarının yapılamadığı ve konutlara su temin edilememesi nedeni ile öncelikli olarak şebeke projesinin akabinde inşaatının yapılmasına karar verildi.

        Sarıkamış'ın İçme suyu Projesi İller Bankası tarafından "Depolar arası Bağlantı Hattı ve Şebeke Kapsamlı" olarak ihale edildi. Proje çalışmaları Ağustos 2015 itibari ile başlandı, proje çalışmaları Ekim 2015 itibari ile tamamlanacak. Proje yaklaşık L= 115 kilometre şebeke yenilenmesini içeriyor. Projenin tamamlanmasına müteakip şebeke ve depolar arası bağlantı hatlarının büyüklüğü, keşif bedeli belirlenecek. Belirlenen keşif bedeline istinaden belediyenin durumu da dikkate alınarak yüzde 50 hibe ve yüzde 50 belediye öz kaynakları, uzun vadeli kredi kullandırılarak yaptırılacak. Projenin tamamlanması ve inşaat ihalesine çıkılması ile birlikte ihale ilan ve süreleri dikkate alındığında Aralık 2015 sonlarında gerçekleşebilecek.

        "KOÇKÖYÜ'NÜN YOLU GENİŞLETİLECEK"

        AK Parti Kars Milletvekili Av. Mehmet Uçum, özellikle yağmurlu ve kış aylarından köylülere geçit vermeyen adeta 'çile yoluna' dönen Koçköyü yolunun genişleteceğini belirtti.

        Uçum, Arpaçay Koçköy yolu 10 kilometre stabilize yol genişletilmesi, yükseltilmesi ve asfalt yapım işinin Kars İl Özel İdaresi'nce 04.06.2015 tarihinde "Arpaçay Koçköy Yolu 10 kilometre stabilize yol genişletilmesi, yükseltilmesi ve asfalt yapım işi için" 2.617.830,91 TL+KDV'lik Hibe Talep Formu doldurularak, yine Kars İl Özel İdaresi'nce 05.06.2015 tarih ve 86779879-000-3163 sayılı yazı ve talep formu İller Bankası Erzurum Bölge Müdürlüğü'ne iletildiğini vurguladı.

        Mehmet Uçum, "İller Bankası Erzurum Bölge Müdürlüğü'nün konu ile ilgili teknik değerlendirme raporunu hazırlayarak 15.06.2015 tarih ve 401.99/682 sayılı yazıları ile İller Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü Yatırım Değerlendirme Dairesi Başkanlığı'na gönderdi. Talep edilen hibe miktarı talebi olan 2.617.830,91 artı yüzde 18 KDV 3.089.040,47 TL.'nin KDV dahil 1.500.000 TL.'si hibe olarak onaylanmıştır" diye konuştu.

        Kars'ın sorunlarının çözümü noktasında kalcı adımlar attıklarına dikkat çeken Milletvekili Mehmet Uçum, Koçköyü ile ilgili onayların kısa sürede İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne gönderileceği bildirdi.

        IÇ-

        08.08.2015 17:31:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler