Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HOBİ BAHÇESİNİN İLK KARPUZUNU BİRLİKTE TATTILAR

        İSTANBUL (İHA) - Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İstanbul'un göbeğinde vatandaşlara kendi sebze meyvelerini yetiştirme fırsatı veren Halkalı'daki Hobi Bahçesi'ni ziyaret etti.

        Küçükçekmece Belediyesi'nin vatandaşları toprakla buluşturan projesi kapsamında hayata geçirilen hobi bahçelerinde hasat dönemi başladı. Bahçe sahipleriyle kahvaltıda buluşan Karadeniz, vatandaşlarla sohbet etti. Kahvaltının ardından hobi bahçesini ziyaret eden Başkan Karadeniz, ürünlerini toplamaya başlayan vatandaşların hasadına ortak oldu. Vatandaşlar, bahçelerinde yetiştirdiği elma ve karpuzu Başkan Karadeniz'e ikram ederek, kendi meyve ve sebzelerini yetiştirmenin mutluluğunu dile getirdi.

        KENDİ SEBZE-MEYVELERİNİ YETİŞTİRİYORLAR

        Küçükçekmece Atakent Mahallesi'nde toplam 40 bin metrekarelik alana kurulu olan bahçelerde keyifli vakit geçirdiklerini ifade eden vatandaşlar, "Yeşillikler içerisinde kendi sebze ve meyvelerini yetiştirmek isteyen Küçükçekmeceliler olarak burada ailelerimizle hoşça vakit geçiriyoruz. Bize şehrin göbeğinde organik tarım yapma imkanı veren Başkan Karadeniz'e teşekkür ederiz" diye konuştu.

        Küçükçekmece Belediyesi, 40 metrekarelik parsellerden oluşan 266 adet bahçede Küçükçekmecelilere, kendi yetiştirdikleri sebze ve meyveleri sofralarına götürme imkanı sağlıyor. Hobi bahçelerinde engelli vatandaşlar da unutulmamış. Tüm parsellerden 11 adedi engelli vatandaşlar için özel olarak yükseltilmiş ekim alanları şeklinde tasarlanmış. Hobi Bahçeleri'nde kullanıcılara ait olmak üzere üzeri gölgelikli ahşap malzeme sandıkları bulunuyor. Ayrıca her parselde kişiye özel kullanım için musluklar da mevcut.

        DOĞA DOSTU BELEDİYE

        Küçükçekmece Belediyesi'ni doğa dostu yapan çalışmalardan bir tanesi de ilçede bulunan 'Meyve Bahçeleri.' Toplam alanı 10 bin metrekare olan 'Küçükçekmece Belediyesi Meyve Bahçesinde' ise 8 adet nektarin, 54 adet erik , 108 adet kiraz , 117 adet elma , 63 adet kayısı, 6 adet armut , 40 adet ayva , 66 adet badem , 4 adet ceviz, 5 adet ahududu , 3 adet nar ve 25 adet hurma ağacı bulunuyor.

        (HÇ-ÖZ-Y)

        11.08.2015 10:02:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler