Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARAMAN'IN İLK LİSANSLI DEPOSU FAALİYETE GEÇTİ

        MEHMET DAĞLI

        KARAMAN (İHA) - Karaman'ın ilk lisanslı deposu faaliyete geçti.

        Karaman Valisi Murat Koca, Karaman'ın ilk lisanslı deposunun sahibi Mustafa Uysal ve Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı'yı makamında kabul etti. Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Mustafa Uysal, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimler sonunda Karaman'ın ilk lisanslı deposu olduklarını ifade ederek, artık çiftçinin parasının kötü niyetli kişiler tarafından dolandırılmayacağını, devlet tarafından kurulan bu sistem ile ürünün güvende olduğunu ve hak ettiği değeri alacağını söyledi. Uysal, 8 milyon lira tutarında yatırım yaptıklarını, yeni aldıkları arsa ile Karaman OSB'de 10 milyon lira tutarından ikinci bir yatırıma da başladıklarını ifade ederek, Kazımkarabekir ilçesinde bulunan depolarının 35 bin ton yeni yatırımlarının ise 450 bin ton kapasitede olacağını belirtti.

        Lisanslı depoculuk kapsamında işlem gören tarımsal ürünlerin müstahsil açısından stopaj ve sosyal güvenlik (Bağ-kur) kesintilerinden muaf olduğunu, tüccar ve sanayici için ise kurumlar vergisi, gelir vergisi ve KDV'den muafiyetleri bulunduğunu söyleyen Uysal, şu an tesislerinde alım işlemi yapıldığını ve Karaman'ın ilk elektronik ürün senetlerinin oluşturulduğunu, Karaman'a her zaman hizmet edeceklerini, bu çalışmaları ile de çiftçinin yanında olduklarını kaydetti.

        İl Müdürü Yusuf Arı ise, Karaman için önemi bulunan elmanın lisanslı depoculuk kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği için çalışmaların başladığını söyledi.

        Karaman'da bir ilk olma özelliği taşıyan ve şu anda faaliyete geçen lisanslı depoculuk konusunda firma sahibi Mustafa Uysal'dan bilgiler alan Vali Murat Koca ise, Karaman için bir ilk olan bu yatırımın ilimiz için önemine vurgu yaptı. Vali Koca, Uysal'ı Karaman'a kazandırdığı bu yatırımdan dolayı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

        (MD-AH-Y)

        13.08.2015 09:48:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler