Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKSARAY VALİSİNDEN KURUMLARA ZİYARET

        YASİN CAN

        AKSARAY (İHA) - Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Meteoroloji Müdürlüğü ile PTT Başmüdürlüğünü ziyaret etti.

        İlk olarak Meteoroloji Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Ataklı, İl Müdürü Mehmet Savaş İlktürk'den brifing aldı. Aksaray'da iklim ve hava tahmin çalışmaları kapsamında saat başı rasat ve gözlem yaptıklarını belirten İlktürk, yapılan değerlendirme ölçüm ve sonuçların Meteoroloji Genel Müdürlüğüne aktarıldığını söyledi.

        İl Merkez, Ortaköy, Güzelyurt ilçesi ile Sultanhanı kasabasında insansız otomatik Meteorolojik Gözlem İstasyonları kurulduğunu belirten İlktürk, Ağaçören, Gülağaç, Sarıyahşi ve Eskil ilçelerinde de 2014 yılında otomatik istasyonların hizmete girdiğini belirtti. İlktürk, yakın zamanda Büyükgüve köyü ile Hasandağı bölgesinde Otomatik Meteorolojik Gözlem istasyonunun kurulmasının planlandığını ifade eden İlktürk, istasyonlardan alınan ölçüm ve rasatların belli usul ve kaidelerce değerlendirilerek raporlandığını böylece Aksaray bölgesinin iklim durumu hakkında veriler elde edildiğini söyledi.

        Vali Şeref Ataklı daha sona PTT Başmüdürlüğünü ziyaret etti. Başmüdür Eren Aslan ve diğer yöneticilerle görüşen Vali Ataklı PTT hizmetleri hakkında bilgi aldı. PTT'nin yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında kendini geliştirdiğini ifade eden Vali Ataklı, bankacılık faaliyetlerini de başarılı şekilde yürüten PTT'nin hiç eskimeyecek posta hizmetlerinde de kendisini geliştirerek hizmet verdiğini söyledi.

        PTT Başmüdürü Eren Aslan, PTT'nin 300 çeşit işlem yaptığını belirterek, bankacılık, kargo ve posta hizmetleri ile PTT'nin hizmetlerine devam ettiğini söyledi.

        (YC-AH-Y)

        14.08.2015 17:11:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler