Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DAMAL'DA ALTYAPI SEFERBERLİĞİ

        OLGUN YILDIZ

        ARDAHAN (İHA) - Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, "Yapacağımız yatırımlar ile ilçemize bir vizyon katmak istiyoruz." dedi.

        Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, belediye hizmetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Önal, "Yapacağımız yatırımların Damal ilçemize bir vizyon katmasını istiyoruz. Bu nedenle mimari yapısıyla, projesiyle gerçekten ilçeye güzellik katacak güzel projeleri yapmaya çalışıyoruz. Sonuç olarak Damalla sembol yapılar kazandırmak istiyoruz." dedi.

        Damal'a yapılması planlanan projelere değinen Belediye Başkanı Ergin Önal, "Hayalimizdeki Damal geçmiş yıllarda buradan koşarak giden insanların tekrardan koşarak geri geldiği bir Damal olması lazım. Bu da nasıl olur? Alt yapısıyla, üst yapısıyla, parklarıyla, bahçeleriyle, sanayi sitesiyle, yani bir kasabada olması gereken her şeyiyle bir kent olması lazım. Bunun için çalışmalara başladık, önceki dönemden başlayan kanalizasyon sistemini bitirdik, su hatları üzerinde çalışma yaptık, bu yılda yol ağırlıklı bir çalışma yapıyoruz. 20 bin metrekare kilit kilit parke yapacağız. Ayrıca dış mahallelerin yaklaşık 2.5 kilometrelik yollarında asfaltlama çalışması başlatacağız. Bunlar bittikten sonra, küçük bir sanayi, Pazar yeri ve terminal yapım çalışmalarına başlayacağız ve bunlar için gerekli çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

        Önal, konut ihtiyacını gidereceklerini söyleyerek, dışarıda bulunan gurbetçilere yönelik konut çalışması yapacaklarını ve bu çalışma ile dışarıdan göç almayı hedeflediklerini söyledi.

        İlçe ekonomisinin kalkınmasına yönelik çalışmalar yapacaklarını da söyleyen Önal, özellikle Damal bebeğinin üretilip pazarlama aşamasına gelmesi vede tanıtımı için çalışma başlatacaklarını ve ayrıca bir hayvancılık kenti olan Damal'da hayvancılığın desteklenmesi, peynir, süt ürünlerinin üretimi ve pazarlanması konusunda kooperatifleşmeye gidilmesi konusunda gerekli adımların atılması noktasında çalışma başlattıklarını ifade etti.

        (OY-AA-Y)

        01.09.2015 09:14:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler