Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI TÖRENLE AÇILDI

        ÖMER ERTUĞRUL

        YOZGAT (İHA) - Yozgat Bozok Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

        Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Abdulkadir Yazıcı, 1. İl Jandarma Komutan Vekili Jan. Yarbay Hasan Başkök, Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, İdare Mahkemesi Başkanı M. Emin Sevimli, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, üniversitenin kurucu rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, hayırsever İşadamı Bilal Şahin, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

        Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Karacabey, önümüzdeki yıl eğitim öğretime başlaması planlanan İletişim Fakültesi, Turizm Fakültesi, Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu, Hayvansal Üretim Yüksekokulu ve Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'nun bir sonraki eğitim öğretim yılına hazır hale getirileceğini söyledi. Karacabey, Çayıralan, Sarıkaya, Yenifakılı, Şefaatli gibi ilçelerde yüksekokul açılmasına yönelik yoğun talepler olduğunu belirterek, "İnşallah çok kısa süre içinde 3 yüksekokul ve 1 meslek yüksekokulu olmak üzere 4 tane yüksekokulumuzun kararını üniversitemiz senatosunda sonuca bağlayacağız. Böylece meslek yüksekokulu sayımız 9'a yüksekokul sayımız ise 10'a ulaşacaktır" diye konuştu.

        Öğrencilere 'sizler için varız' diyen Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, "Kampüsün kapısından girdiğinizde gördüğünüz her şey sizin için var. Sizler olmasaydınız burada bu gördüğünüz binaların hiçbir ehemmiyeti olmayacaktı. Bu kadar insan burada çalışmayacaktı. Hepimiz sizlerin iyi yetişmesi sağlıklı bir ortamda ve huzurlu yetişmesi için varız ve bu noktada sizin yanınızdayız. Öncelikle iyi bir eğitim alabilmeniz için her türlü imkanı hazırlananların dışında ihtiyaç olduğu kadar hazırlayacağız. En iyisi olmanız için Türkiye'de ve tüm dünyada paydaşlarınız arasında en iyisi olmanız için elimizden geleni yapacağız. Tabi ki sadece bizim değil ülkemizin ve milletimizin beklentileri var, bu beklentiler özellikle sizin eğitim öğretimde iyi yetişmeniz kadar bu ülkenin her karış toprağına sahip çıkacak her türlü değerlerine sahip çıkacak bir kalite ve anlayışta bir ahlaki değer içinde yetişmenizdir" ifadelerini kullandı.

        Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat'ta üç yıldır devam eden hizmet hayatı süresince Bozok Üniversitesi'nin her açıdan farklı bir konuma geldiğini belirterek, "Kampüs içindeki yapılaşma konusunda, eğitim kalitesi konusunda ve il içindeki farklılıklar konusunda Bozok Üniversitesi her geçen gün daha da büyüyor ve gelişiyor" dedi.

        Vali Yazıcı konuşmasının devamında öğrencilere seslenerek şunları söyledi: "Bozok Üniversitesi sıralarında kendi hayatınız açısından önemli bir süreyi geçireceksiniz. Bizler bu ilin yöneticileri olarak ülkemizin bundan sonraki hamurunu yoğuracak ve şeklini verecek olan siz gençlerin hizmetindeyiz. Sizler de bu yıllarınızı iyi değerlendirerek kendinizi iyi yetiştirmeniz gerekiyor. Bizler de medeni ve sosyal faaliyetleri çok olan bir ilde siz öğrencilerimizi misafir etmekten memnuniyet duyuyoruz."

        Konuşmaların ardından Bozok Üniversitesi kurucu rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, "Swot Analizi" konulu akademik yılın ilk dersini verdi. Tören üniversitenin fakültelerine birincilikle yerleşen öğrencilere Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından gönderilen tebrik belgelerinin takdimi ile sona erdi.

        (ÖE-SO-Y)

        30.09.2015 18:21:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler