Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SARAYKENT TERMAL TESİS PROJESİNDE SONA GELİNDİ

        ÖMER ERTUĞRUL

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ın Saraykent İlçesi'nde tarihi İpek Yolu üzerinde Selçuklu döneminden kalma Çinçinli Han'ın içerisinde bulunan termal suyun yeniden kullanımı için hazırlanan termal tesis projesinde sona gelindi.

        Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Saraykent'te termal tesisin yapılacağı bölgede incelemelerde bulundu. Yazıcı tesis ile ilgili bütün hazırlıkların tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılarak, Saraykent ilçesine yakışır bir termal tesisin temelinin atılacağını söyledi.

        Termal tesis hakkında bilgiler veren Vali Yazıcı, tesisin aynı zamanda çevre il ve ilçelere de hitap edecek güzellikte olduğunu belirterek,"Tesis içerisinde, 16 oda 56 yataktan oluşan otel, bay ve bayanlar için ayrı ayrı olmak üzere 148 m2 büyüklüğünde 160 cm derinlikte 2 adet yüzme havuzu, 2 adet sıcak havuz, 2 adet soğukluk ve hamam, 2 adet sauna, 2 adet buhar odası, kafeterya, mescit ve otopark bulunmaktadır "dedi.

        İncelemeler esnasında Saraykent Kaymakamı Murat Kaplay konuyla ilgili verdiği bilgide, Saraykent ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Çinçinli Han yakınındaki termal suyun 72 derece sıcaklıkta ve saniyede 42 litre debiye sahip olduğunu belirtti.

        Vali Yazıcı, ilçe ziyaretinde Saraykent Kaymakamı Murat Kaplay ve Saraykent Belediye Başkanı Ahmet Öçal'ı da makamlarında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

        (ÖE-AÖ-Y)

        02.10.2015 16:54:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler