Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÖĞRETMENLERİN ATANMA SORUNU

        - EĞİTİM BİR SEN ŞUBE BAŞKANI MUAMMER KARAMAN:

        - "ÖĞRETMENLERİMİZİN NORM KADRO İÇERİSİNDE AİLELERİNİN YANINA ATANMALARINI İSTİYORUZ"

        MUSTAFA YILDIRIM

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Muammer Karaman, uzakta çalışmak zorunda kalan öğretmenlerin mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli çalışmanın yapılmasını, öğretmenlerin norm kadro içerisinde ailelerinin yanına atamalarının yapılmasını istedi

        Ülkede 900 bine yakın öğretmenin her birinin istediği ortamda çalışmasını sağlamanın mümkün olmadığını belirten Başkan Karaman, mümkün olana yaklaşmaya çalışmak ve bu iradeyi ortaya koymanın önemli olduğunu dile getirdi. Karaman, yaptığı açıklamada, "Öğretmenlerin il içi ve iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme işlemlerinde MEB'in son yıllarda gösterdiği olumlu tavır personeli memnun etme ve eğitimde huzur arayışında mümkün olana yaklaşmaya dönük güçlü bir irade olarak değerlendirilmektedir. Nitekim bu yıl da iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirmelerinde farklı illerde çalışan öğretmenler eşleri ile aynı ilde çalışma imkanı buldular. İl dışı tercihlerinde 41'inci maddedeki "tercih dışında atanmak istemiyorum" seçeneğini işaretleyen öğretmenlere sendikamızın özel gayretleriyle 1 Eylül 2015 tarihinde yeniden başvuru yapma fırsatı verilmiş böylece iller arasında özür gurubundan ataması yapılamayan öğretmenimiz kalmamıştır. Bu bardağın görmemiz gereken dolu tarafıdır" dedi.

        ÖĞRETMENLERİN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLMELİ

        Aynı ilde olup farklı ilçelerde görev yapan, evleri ayrı olan, hafta sonları bir araya gelebilen veya her gün kilometrelerce yol gidip gelmek zorunda kalan öğretmenlerin de mağduriyetleri hala çözüm beklediğine değinen Başkan Karaman, şunları kaydetti:

        "İlçelerde yıllardır ayrı çalışıp hizmet yılı itibari ile kendilerinden daha az puana sahip meslektaşlarının iller arası yer özür yer değiştirme tayini ile il merkezine gelmesi bu arkadaşlarımız için sorunlarını kronikleştirmektedir. Sendika olarak bu mağduriyeti giderme adına bakanlığımız nezdinde yaptığımız yazılı girişimler netice vermiş ve MEB Bakanı Nabi Avcı 1 Ekim 2015 tarihli yazıda mağdur öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda azami dikkat gösterilmesini istediğini belirtmektedir."

        GÖREVLENDİRME ÖNERİSİ

        Eskişehir'de de bu kapsamda bir çok mağduriyet yaşandığına dikkat çeken Başkan Muammer Karaman, açıklamasını şöyle sürdürdü:

        "Mihalıççık, Sivrihisar, Günyüzü, Han gibi bir çok uzak ilçemizde görev yapıp, eşi merkezde çalışan öğretmenimiz bulunmaktadır. Bakanlığımızın ilgili yazısı doğrultusunda ailelerinden uzakta çalışmak zorunda kalan öğretmenlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli çalışmanın yapılarak norm kadro içerisinde ailelerinin yanına atamalarının yapılmasını aile ayrılığının yanında hamilelik gibi özürleri bulunanların il merkezinde norm kadro içerisinde yer alamasalar bile görevlendirme yolu ile yaşadıkları sıkıntıyı aşmaları için kendilerine yardımcı olunmasını istiyoruz."

        (MY-MET-Y)

        06.10.2015 16:58:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler