Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇİLEK YEŞTİRİCİLİĞİ DİKENLİ KÖYÜ İÇİN GEÇİM KAYNAĞI OLDU

        İSMAİL KABAKDERE

        ÇORUM (İHA) - Çorum'un Dodurga ilçesine bağlı Dikenli Köyünde üretilmeye başlanan çilek üreticinin yeni umudu oldu.

        Dodurga il Genel Meclisi Üyesi Mehmet Tatlısu, Temmuz ayında üretimine başlanılan çilekte beklentilerinin üzerinde bir üretim yaşandığını, şu ana kadar sadece tek bir bahçeden yaklaşık 300 kilo çilek üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

        Bu yıl Temmuz ayında Dodurga'nın Dikenli köyünde deneme amaçlı üretilmeye başlanan albion cinsi çilek 1030 rakımlı köyün şartlarına uyum göstermiş ve üretim yapmak isteyen çiftçinin bu çilek cinsini tercih etmesine neden olmuştu.

        Temmuz ayı içerisinde çalışmalarını başlattığımız çilek üretiminden son derece olumlu sonuçlar aldıklarını kaydeden İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Tatlısu, "Çilek kısa sürede 1030 rakımlı bölgede yer alan köylerimizin şartlarına adapte oldu. Kalitesi ve verimi ile üreticiyi memnun etti. Şu ana kadar iki aylık bir süreç içinde tek bir bahçeden yaklaşık 300 kilo çilek ürettik ve tamamını sattık. Hava şartlarının uygun gitmesi halinde üretimin Kasım ayına kadar süreceğini tahmin ediyoruz. Bölgede yer alan köylülerimizde yaşayan vatandaşlarımıza balık tutup vermek yerine balığı üretip tutarak satmaları konusunda yollarını açmaya çalışıyoruz. Cevizden sonra bölgede çilek üretimi vatandaşlarımızın önemli geçim kaynaklarından birisi olacağını ümit ediyoruz. Belli noktalarda bunun gibi örnek bahçeler oluşturduk, sonuç bizi çok memnun etti. Bu çalışma diğer çevre köylerde yaşayan vatandaşlarımıza da örnek olacak ve onlarda çilek üretimi için çalışmalar başlatacaklar. Bizde bu işin başındaki kişiler olarak bu tür çalışmalar yaparak geçim kaynaklarını oluşturmaya çalışan vatanlarımıza destek olarak, bir nebzede olsa köylerden göçün önlenmesinde önemli adımlar attığımız kanaatindeyim." dedi.

        Çilek üretimi yapan Dikenli Köyü sakinlerinden Sadık Gümüş ise, "Biz önceden bu tarlalara buğday, arpa ve yem bitkileri haricinde ekim yapmayı bilmezdik. Bu zamana kadar bu tür çalışmalarla ilgili gözümüzü açacak bir girişimde bulunan olmadı. Çilek üretimi ile ilgili çalışmaları başlatan başta Dodurga İl Genel Meclisi üyemiz Mehmet Tatlısu ve ona bu çalışmalarda destek veren İl Genel Meclisi Üyelerimiz ile İl Genel Meclisi Başkanımıza teşekkür ederiz. Yaptığımız çalışmanın neticesinden son derece memnunuz. Yaz mevsiminin ortasında başlamamıza rağmen verim çok iyi. Bu yıl yaptığımız üretim bizim için bir deneme çalışması gibi bir şey oldu. Seneye üretim sezonunda daha yüksek verim alacağımızı ümit ediyorum" diye konuştu.

        (İK-BÖ)

        10.10.2015 19:23:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler