Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK PARTİ M,LLETVEKİLİ ADAYI DR. SELAHATTİN BEYRİBEY;

        - "DIŞ GÜÇLERİN TÜRKİYE ÜZERİNDEKİ OYUNLARININ TEMEL SEBEBİ EKONOMİDİR.

        - "AK PARTİ DEĞİŞİMLER YAPAN, DEVRİMLER YAPAN, REFORMLAR YAPAN BİR HÜKÜMETTİR. O REFORMLARI AK PARTİ İLE BERABER DEVAM ETTİRECEĞİZ. BİRİLERİ RESTORASYON YAPMAK İSTERKEN, BİZ REFORMLARIMIZLA DEVAM EDECEĞİZ"

        IŞIK ÇAPANOĞLU

        KARS (İHA) - AK Parti Kars Milletvekili Adayı Dr. Selahattin Beyribey, Türkiye'nin ilk beş içerisinde olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

        Dr. Beyribey, Türkiye'nin başın ne geliyorsa, İstanbul'da hava alanı yaptığı için, boğazlardaki tünelleri yaptığı için, hızlı trenlerle, bütün hava ve karayollarıyla Türkiye'yi cazibe merkezi haline getirdiği için geldiğini kaydetti.

        Beyribey, Türkiye'nin hızla kalkınmasının, büyümesinin, gelişmesinin birilerinin işine gelmediğini ve dış güçlerin ülke üzerindeki oyunlarının temel sebebi ekonomi olduğunu söyledi.

        "2002'DEN ÖNCE BİR İNŞAAT 20 YILDA BİTİYORDU!"

        Birilerinin AK Parti Hükümeti'nin Kars'a bir şey yapmadı demeden önce Kars'ın etrafına bakması gerektiğini ifade eden AK Parti Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, "Birileri AK Parti Kars'a bir şey yapmadığını söylüyor. Bir şey yapılmadı diyorlar. Hazinemiz para ile doldu. Ne oldu da Türkiye'de hiç yokken bütün yollar bölünmüş yol haline geldi. Otobanlar yapıldı. Bunların hepsini AK Parti Felsefesi ile yaptı. Bu bir felsefe işidir. Hatırlayınız bir defa 2002'en önce bir inşaat temeli atıldığı zaman en erken 15 yılda bitiriyordu. Hele büyük bir proje ise inşaatı yapanı emekli ettikten sonra bitiyordu. Bunun örnekleri var. 17 yıl, 25 yıl, bayan ise zaten 20 yılda emekli oluyor. Erkek ise 25 yıl emekli oluyordu. Emekli olana kadar bir inşaat ile bir iş ile işini bitiriyordu. Şimdi bizim elimizdeki işlere bakın Üniversite Hastanesi yaptık 2,5 yıl, Devlet Hastanesi yaptık 2,5 yıl, bunlar büyük projeler. Doğum Evi Hastanesi'ni 14 yılda yaptırmıştık. Biz o tür hastaneleri ilçelerimizde bir yılda yaptık. 14 yıl nere, 1 yıl nere! Aradaki farkı görebiliyor musunuz? Bu bir felsefe, bu bir işletme ruhu, bu bir farklı bakış ruhu, inşaatlarla ilgili hazinede bekleyen parayı biz harekete geçiriyoruz. O harekete geçirmelerde ülkede değişimler yaptı" dedi.

        "KARS'TA 384 KÖYE DEFALARCA SU GETİRİLDİ"

        Kars'ta son zamanlarda bazı basın yayın organlarında gündeme getirilen köylerin su sorunlarıyla ilgili haberlerin tek taraflı gerçeği yansıtmayan haberler olduğuna dikkat çeken AK Parti Kars Milletvekili adayı Dr. Selahattin Beyribey, "Bazen söylenince insan üzülüyor. Siz ne yaptınız? Biz Kars'ta 2002'den bu tarafa bazen serzeniş oluyor. Kars'a 550 tane köye yeniden su getirdik. Kars'ın 384'tane köyü var arkadaşlar. Nasıl 550'li oldu. daha öne 50 köyde de su vardı. Peki bu fark niye? Bir köye 3 defa su getirmişiz. Halefoğlu'na sondaj vurdurduk, sondaj vurdurduk. Su getirdik ama yetmiyor. Yine sondaj vurduruyoruz. Bunun benzerleri çok. Selim'de böyle köylerimiz var. Akyaka'da böyle köylerimiz var. Kars merkezde böyle köylerimiz var. Yani bir köye 3 defa, 2 defa, 1 defa olmak üzere sular getirmişiz. Şimdi köylerimizi gezince gurur duyuyoruz. Giriyoruz köylerimize bir bakıyoruz. Güneş enerjisi ile ısıtma, eskiden bunlar neden yoktu? Çünkü köylerin evlerinde su yoktu. Gelişmeleri söylüyorum. Okullarımız, taziye evlerimiz, camilerimiz yani ciddi adımlar atıyoruz. Bunları geçmişte yapmıştık. Kars'ımızın 2002 ile şuanda ki farkı aynı mıdır? Hem özel sektör, hem devlet sektörü TOKİ kanalıyla bir ton inşaatlar yaptı. Devletin kurumlarını yeniden inşa ettik. Çiftçilerimiz için çok önemli 700 hayvan kesimli kesimhane, yani eski adıyla kombine yaptırıyoruz. Bunlar çok önemli. Ben önümüze bakmak istiyorum. Biz hep düne bakarız ya, oysa ki önümüzde ne var? Eksiklerimiz yok mu? Var! Bunları yapmanın yolu büyümedir. Cumhuriyet tarihinde tek partili dönemlerde hep büyümüştür. Koalisyonlar döneminde büyüme hızımız hep aşağılarda kalmıştır. Büyümek demek, büyümenin anlamı o ülkenin kar etmesidir. Karınız olacak ki o karıda milletle paylaşasınız. İşte 2002'den bu zamana kadar AK Parti büyüyerek bir kar payı elde etmiştir. Şimdi o kar payını bu süreç içerisinde paylaştırıyordu. Engellilerle paylaştırdı, sağlık alanında paylaştırdı, havaalanları alanında paylaştırdı. Bir çok alanda paylaştırdı. Ama yetmez! Biz yeni neslimizin, yeni gençlerimizin geleceğe nasıl gideceğini dizayn etmek istiyoruz" diye konuştu.

        "AK PARTİ DEĞİŞİMLER YAPAN, DEVRİMLER YAPAN, REFORMLAR YAPAN BİR HÜKÜMETTİR. O REFORMLARI AK PARTİ İLE BERABER DEVAM ETTİRECEĞİZ. BİRİLERİ RESTORASYON YAPMAK İSTERKEN, BİZ REFORMLARIMIZLA DEVAM EDECEĞİZ"

        Diğer partilerin milletvekillerinin birikim ve vizyonlarına bakın, birde AK Parti milletvekili adaylarının birikim ve vizyonlarına bakın ben başka bir şey demiyorum diyen Dr. Selahattin Beyribey, "Devleti tanıyoruz, hükümeti tanıyoruz. Bürokrasiyi tanıyoruz. Kars halkımızı iyi tanıyoruz. Bunları birleştireceğiz. Bu bölgeye ciddi oranda hizmetler getireceğiz. Ekibimiz çok güçlüdür. Diğer partilerin milletvekillerine bakın, birikimlerine bakın. Vizyonlarına bakın. Bir de AK Parti milletvekili adaylarının birikim ve vizyonlarına bakın. Ben başka bir şey demiyorum! AK Parti değişimler yapan, devrimler yapan, reformlar yapan bir hükümettir. O reformları AK Parti ile beraber devam ettireceğiz. Birileri restorasyon yapmak isterken, biz reformlarımızla devam edeceğiz ve değiştireceğiz. Türkiye'nin ilk beş içerisinde olması için elimizden geleni yapacağız. Bizim zaten başımıza ne geldiyse İstanbul'da hava alanı yapıyoruz diye geliyor. Bizim başımıza ne geldiyse boğalardaki tünelleri yapıyoruz diye geliyor. Bizim başımıza ne geliyorsa hızlı trenlerle, bütün hava ve kara yollarıyla Türkiye'yi cazibe merkezi haline getirdiğimiz için geliyor. Yoksa Almanya'nın bizimle düşmanlı nedir? Ekonomidir! Dış güçlerin ülke üzerindeki oyunlarının temel sebebi ekonomidir" şeklinde konuştu.

        (IÇ-AT-Y)

        13.10.2015 12:55:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler