Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MİLLETVEKİLİ TURAN YALDIR'DAN ESNAF ZİYARETİ

        YASİN CAN

        AKSARAY (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray Milletvekili ve 26. Dönem Milletvekili Adayı Turan Yaldır, esnaf ve vatandaş gezilerine devam ediyor.

        MHP Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, "Aksaray'da ben milletvekili olarak seçilmez isem ama seçileceğime inanıyorum. İnanın kaybeden ben olmam. Kaybeden Aksaray olur. Ben döner işime gücüme bakarım. Ama Aksaraylının derdini kim dinleyecek. Aksaraylının sağlık ihtiyaçlarını, çocuklarının sıkıntılarını problemlerini, iş ihtiyaçlarını, Aksaray'ın sokaklarında gezecek bir milletvekili bulabilecekler mi? Kendi hallerinden anlayacak, kendileri gibi dinleyecek, kendileri gibi yaşayan, konuşan bir milletvekili bulabilecekler mi" dedi. AK Parti Aksaray Milletvekili adaylarının cumhurbaşkanının söylemine dahi uygun olmadığını söyleyen Yaldır, "Yani bugün geldiğimiz nokta da Cumhurbaşkanının yerli ve milli milletvekili söylemine en uygun liste MHP'nin listesidir. Bugün bakıldığında AKP'nin üç tane ithal adayı var. Diğer taraftan MHP'nin üç tane yerli adayı var. Milliliklerine bir şey demiyoruz. Tartışma konumuz değil, ama bakıldığında cumhurbaşkanının dahi söylemine uymayan bir AKP listesi var. Eşleri seçmen değil. Cengiz beyin ve Serdengeçti beyin eşi oylarını Aksaray'da mı kullanacak. Aksaray seçmeni midir? Ne zaman aldırmışlar Aksaray'a kayıtlarını? Ben iddia ediyorum eşleri seçmen değil. Kendi eşlerinin oyunu alamayacaklar" dedi.

        AK Parti'nin adaylarının Aksaray'ı tanımadıklarını da iddia eden Yaldır, "Diğer iddiamızdan birisi de Aksaray'ı tanımıyorlar. Eskil'in Böğet'i sormadan bulamayacak kadar Aksaray'lılar. Eskil'in Güneşli, Başaran'ı Güzelyurt'un Akyamaç'ını Mandamasını, Sarıyahşi'nin Boğazköyünü vatandaşımıza sormadan gidemezler. Ağzıkarahan nerede diye sorsak birbirinin gözlerine bakarlar. Hasandağı'nın köylerini, Elmacık nerede? Yenipınar nerede diye sorsak bilemezler. Kimseye sormadan Yenipınar'ın yerini haritadan bulamazlar. Bu kadar Aksaraylılar. Bunlar mı çözecek Aksaray'ın problemini. Şahısları ile ilgili bir problemimiz yok ama Aksaray'ı tanımıyorlar. Aksaray'ı tanımayan ekibin, Aksaray'ın problemlerni çözme noktasında bir kararlılık göstermesi, bir duruş göstermesi, ortaya bir proje koyması mümkün değildir. Nedir bu Aksaraylıların çektiği? Bu Aksaraylıya Allah'tan reva mıdır? Keşke AKP'nin listesinde keşke en az bir tane bir önceki dönem ki dönem ki gibi, Aksaray'ı bilen tanıyan, Aksaraylı ile haşır neşir olmuş, kucaklaşmış adayları olsa idi. Bizler öyleyiz. Bizler sabahtan akşama kadar vatandaş ile iç içeyiz. 7 Haziran'da milletvekili seçildikten sonra toru topu 5 gününü Ankara'da geçirmiş bir milletvekiliyim. Geri kalanın tamamında Aksaray' da vatandaşlarımızın problemleri ile gününü geçirmiş bir milletvekiliyim. Diğer taraftan kendi eşine dostuna, akrabalarına yardımı dokunmamış insanların vatandaşımıza nasıl yardımı dokunacak" dedi.

        (YC-AH-Y)

        14.10.2015 16:59:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler