Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYI KAYALAR'A ESKİ BAKANLARDAN DESTEK

        ÖMER ERTUĞRUL

        YOZGAT (İHA) - Yozgat Bağımsız Milletvekili Adayı Tarım, Orman, Köyişleri ve Maliye eski bakanlarından Lütfullah Kayalar'a eski bakan arkadaşları destek verdi.

        Bağımsız Yozgat Milletvekili Adayı Lütfullah Kayalar'ın eski bakan arkadaşlarından Turizm Eski Bakanı İlhan Aküzüm, Devlet Eski Bakanı Ali Doğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Nejat Arseven, Yerköy seçim karargah açılışına katılarak Kayalar'a destek oldular

        Kayalar, Yerköy ilçesinde seçim karargahının açılışı öncesinde araç konvoyu ile ilçe merkezinde ve bazı mahallelerinde tur atıp, seçim otobüsü içerisinden halkı selamladı. Kayalar, seçim karargahının bulunduğu ilçe merkezine geldiğinde otobüsten inip, esnafı ziyaretinde bulundu, sokakta karşılaştığı vatandaşlarla ayak üstü sohbet etti. Karargah önünde toplanan kalabalığın isteğini kırmayan Kayalar, seçim otobüsü üzerine çıkarak, bir konuşma yaptı. Kayalar, görevde bulunduğu dönem içerisinde Yozgat'a ve Türkiye'nin her bölgesine en iyi hizmeti verebilmek için çalıştıklarını belirterek, "Hizmet ederken resmi kurumlara siyaseti sokmadık, kimseye baskı yapmadık, herkesin düşüncesine saygı duyduk. O nedenle siyaset alanında yüzümüz ak, başımız dik. Siyaset; alın alına, göz göze bakarak yapılır. Siyaset, buralara çıkıp, alnı açık konuşabilmektir. Dün yaptık, bugün alnımız açık, başımız dik sizlerin karşısına çıktık konuşuyoruz" dedi.

        Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden olan Yozgat'ta bakanlığı döneminde tarım alanlarının sulanması noktasında hizmetler yaptıklarını hatırlatan Kayalar, "Tarım alanlarını sulamak üzere barajlar, göletler yaptırdık. Bunlara bugüne kadar bir yeni ilave yok. İstedik ki; kurak topraklar sulansın, çiftçimiz, köylümüz daha bol ve kaliteli ürünler üretip, ekonomik yönden de güçlensin. Dün yaptık, yarın görev verdiğiniz takdirde yine yaparız" diye konuştu.

        Kayalar, konuşmasının ardından seçim karargahının açılışını gerçekleştirdi, bu arada daha önce birlikte aynı kabinede görev yaptığı arkadaşlarının sürpriz ziyaretiyle karşılaştı. Turizm eski Bakanı İlhan Aküzüm, Devlet eski Bakanı Ali Doğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Nejat Arseven, Kayalar'a desek vermek üzere geldikleri Yerköy ilçesinde vatandaşlarla da sohbet etti. Kayalar, eski kabine arkadaşlarıyla bir süre görüşüp, hasret giderirken, Türkiye'ye de birliktelikleriyle mesaj verdi.

        KAYALAR ÇAYIRALAN'DA ESNAFI ZİYARET ETTİ

        Çayıralan ve Çandır ilçesinde de seçim karargahını açan Bağımsız Yozgat Milletvekili Adayı Kayalar, Çayıralan küçük sanayi sitesinde esnafı gezdi. Bakanlığı döneminde Yozgat tarım müdürlüğü emrine gönderdiği ve tamir amacıyla sanayiye bırakılan aracın yanına gidip, tamirci ustasıyla hatıra fotoğrafı çektiren Kayalar, "Bakın aradan geçen onca zamana rağmen göndermiş olduğumuz araçlar tamir edilip, tarım sektörünün hizmetinde kullanılıyor "dedi.

        Hem esnaf ile hem de araçlarını tamir ettirmek için sanayiye gelen vatandaşlarla sohbet eden Kayalar, siyasi partilerin Yozgat Cumhuriyet Alanı'na gelip 15 dakika süreli mitingler yaptığını, burada da Yozgat yerine İstanbul, Rize gibi büyükşehirlere yapılan yatırım ve hizmetlerin sıralanıp, Yozgatlıdan oy istendiğini belirtti. Bunun siyasi partiler tarafından Yozgat'ın önemsenmediğinin bir göstergesi olarak kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Kayalar, "Yozgat'ta Yozgat'ı konuşabilecek bir şeyleri yok. O yüzden geliyorlar 15 dakika konuşup, gidiyorlar. Artık, Yozgatlının kendisine sahip çıkmasının zamanı gelmiştir. Yozgatlı 1 Kasımda vereceği kararla kaderini değiştirecektir, hizmet talebini yüksek sesle söyleme imkanı bulacaktır" diye konuştu.

        (ÖE-AÖ-Y)

        14.10.2015 17:00:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler