Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2015 YILI 4. İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

        ABDULLAH ASLAN

        ERZİNCAN (İHA) - Erzincan'da 2015 yılı Ekim ayı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sayın Valimiz Süleyman Kahraman'ın başkanlığında yapıldı.

        Toplantıda, yatırımcı kuruluşların il genelinde yürüttükleri çalışmalar ele alınarak, ilgili kurum temsilcileri tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Mutlu, ilçe kaymakamları, yatırımcı kuruluş müdürleri, bazı bölge müdürleri ve davetliler katıldı.

        İl genelinde yerel yönetimler hariç 229 projenin uygulandığı, bu projelerin toplam bedellerinin 2,8 milyar TL, önceki yıllar harcamasının 1,2 milyar TL, 2015 yılı ödeneğinin 218,3 milyon TL olduğu, toplantı dönemine kadar 192 milyon TL harcanarak yüzde 88 nakdi gerçekleşme sağlandığı açıklandı.

        Toplantıda 2015 yılı yatırım ödeneklerinin sektörlere göre dağılımı hakkında bilgi veren Vali Kahraman; "Tarım 59 milyon TL, Eğitim 55,4 milyon TL, Ulaştırma 43,6 milyon TL, Genel İdare 25,1 milyon TL, Enerji 19 milyon TL, Orman 5,9 milyon TL, Altyapı 4,5 milyon TL, Konut 4,3 milyon TL, Sağlık 1,5 milyon TL 'dir. İl Özel İdaresi yatırım programında 800 adet iş bulunmaktadır. Bu projelerin tutarı 28,6 milyon TL olup, 22 milyon TL harcanarak yüzde 80 gerçekleşme sağlanmıştır. Önemli projelere göre değerlendirdiğimizde; Karayollarında; Sansa Boğazındaki tüneller ve terminal kavşağı tamamlanmış olup, aydınlatma çalışmaları devam etmektedir. Eğitim sektörlerinde; 500 Öğrencilik 2. Yüksek Öğrenim Yurdunun proje bedeli 28 milyon TL olup, yüzde 7 seviyesinde devam etmektedir. Çayırlı 16 derslikli Anadolu Lisesi geçici kabul aşamasındadır. Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Spor Salonu yüzde 80, Tercan 200 Öğrencilik Pansiyonu yüzde 20 seviyesinde devam etmektedir. Erzincan Üniversitesi Spor Tesisleri yüzde 90, Kongre ve Kültür Merkezi ile Rektörlük Binası yüzde 78 seviyesinde devam etmektedir. Gençlik ve spor sektöründe; 2500 Kişilik Spor Salonu yüzde 42, atletizm Pisti yüzde 58 fiziki seviyesinde devam etmektedir. Sağlık Sektöründe; Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 165 Yataklı Ek Binasının proje hazırlıkları devam etmektedir. Refahiye, Tercan ve İliç devlet hastaneleri tamamlanmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Sektöründe; 50 kişi kapasiteli Refahiye Huzurevi projesinde yüzde 95 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Sevgi Evlerinin eksik kalan işleri yeniden ihale edilmiştir. 2016 yılı Ocak ayında tamamlanması ön görülmektedir. TOKİ tarafından İlimiz genelinde 8 adet projenin proje tutarı 170,6 milyon TL olup, devam eden konut sayısı 1.354 adettir. Tamamlanan ve proje aşamasında olanlar dâhil edildiğinde; konut sayısı 11 bin 320 adet ve toplam yatırım tutarı yaklaşık 1,1 milyar TL'ye ulaşmış olacaktır. Tarım sektöründe; Et ve Süt Kurumu Erzincan Tavuk Kombinasının proje tutarı 69 milyon TL olup, kombina binası 25.291.000 TL harcanarak geçici kabul aşamasına getirilmiştir. Makine ve teçhizat ile soğutma ihaleleri yapılmıştır. Tesisin 2016 yılının ikinci yarısında hizmete açılması ön görülmektedir. Çayırlı Turnaçayırı Barajı ve Sulama Kanallarının proje bedeli 96,7 milyon TL olup, çalışmalara devam edilmektedir. Alt yapı sektöründe; Katı Atık tesislerinin ihale bedeli 5.050.400 TL olup, yüzde 30 seviyesinde devam etmektedir." açıklamasında bulundu.

        2015 yılının yatırım projelerinin uygulanmasında başarılı geçen bir yıl olduğunu değerlendiren Vali Kahraman, inşaat sezonunda kalan sürenin iyi kullanılmasının önem taşıdığını vurgulayarak, yatırım izleme raporlarına göre il genelinde yatırımlarda yüzde 88 nakdi gerçekleşme sağlandığı hesaplanmakla birlikte; bazı projelerde hakkedişlerin henüz ödenmediği dikkate alındığında, sezon sonuna kadar bu oranın daha da yükseleceğini belirtti.

        Yatırımcı kuruluşların yöneticileri tarafından, devam eden yatırımların uygulanma durumları ve koordinasyonu gerektiren konularda kurul üyelerine bilgi verileceğini belirten Vali Kahraman tüm kuruluşların yöneticilerine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

        (AA-Y)

        14.10.2015 23:38:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler