Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        467 BİN KİŞİYE EVDE BAKIM HİZMETİ

        - İNSANLARI AİLE SICAKLIĞINDAN KOPARMAMAK AMACIYLA EVDE BAKIM HİZMETLERİNİ YAYGINLAŞTIRDIKLARINI BELİRTEN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI AYŞE GÜRCAN, 467 BİN 778 KİŞİNİN ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİNDEN DOĞRUDAN FAYDALANDIĞINI SÖYLEDİ

        FERHAT KAYA

        ISPARTA (İHA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Gürcan, 467 bin kişiye evde bakım hizmeti verildiğini söyledi.

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Gürcan, Isparta'nın Uluborlu ilçesinde Hacı Ahmet Şençopur Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını yaptı.

        Son on üç yaşlı bakım hizmetlerinde de önemli mesafeler kat ettiklerini belirten Bakan Gürcan, Huzurevlerinde ihtisaslaşmaya yöneldiklerini yaşlıların sadece barınma ve bakım ihtiyaçlarını değil tedavi ve rehabilitasyonlarını da gerçekleştirebilecek huzurevleri inşa ettiklerini söyledi.

        Evde bakım aylığı uygulamasıyla bakıma ihtiyaç duyan yaşlılara ihtiyacı olan bakımı kendi sıcak aile ortamlarında verilmesini sağladıklarını aktaran Bakan Gürcan, "2002 yılında 63 Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerimizde 4 bin 952 yaşlıya hizmet verilirken, Bugün bakanlık olarak 130 huzurevinde toplam 12 bin 181 yaşlımıza hizmet verilmektedir. Belediyeler, diğer kamu kuruluşları ile gerçek kişiler, dernekler, vakıflar ve azınlıkların işlettiği 222 huzurevinde de 14 bin 427 yaşlıya kurumsal bakım hizmeti sunulmaktadır. Toplamda ise 342 huzurevi ile 26 bin 608 yaşlıya hizmet verilmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak yeni bir vizyon ortaya koyduk. Toplumun ve zamanın değişen ihtiyaçlarına göre yaşlı hizmetlerinde toplam kaliteyi artırdık. İnsanlarımızı aile sıcaklığından koparmamak evde bakım hizmetlerini yaygınlaştırdık. 467 bin 778 vatandaşımız engelli ve yaşlı hizmetlerimizden doğrudan faydalanmaktadır" dedi.

        Kimsesiz çocuklarda, engellilerde, kadın ve yaşlılarda, toplumun tüm dezavantajlı kesimlerine yönelik aile merkezli etkin çözümler ürettiklerini kaydeden Bakan Gürcan, "Bu yönüyle huzurevleri insanlarımızın tecrit edildiği, yalnızlaştırıldığı mekânlar olmasın istiyoruz. Aile sıcaklığıyla, şefkatle, sevgi ve saygıyla hep birlikte güzel bir yaşam kuracağız burada. Amacımız, tepeden tırnağa sağlıklı, eğitimli bir toplum inşa etmektir. Onları burada bir başına bırakmayacağız. Hayatı birlikte paylaşacağız. Bedenler eskir fakat insanın kalbi ve düşüncesi eskimez. Aksine zaman bilgi ve tecrübeyi artırır. İnsanların daha çok istifade ettiği temel kaynaklar haline gelir. Bizler büyüklerimize, atalarımıza, ninelerimize ve dedelerimize saygı ve hürmet içinde büyüdük. Onlardan devraldığımız bu kültürü gelecek nesillere birlikte taşıyacağız. Çünkü sevgi ve saygının olmadığı toplumlar, ahlaki değerlerini kaybederler" açıklamasında bulundu.

        Bakan Gürcan, konuşmasının ardından Hacı Ahmet Şençopur Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni açarak, merkezde incelemede bulundu.

        (ÖK-ÖK-Y)

        18.10.2015 16:39:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler