Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN AKGÜN: "DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI MUHTARLARDIR"

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, "Halk ile devlet arasında köprü olan muhtarların önemi çok büyüktür. Devlet nezdinde halkı, halk nezdinde de devleti temsil eder. Bunun için demokrasinin, cumhuriyetin, devletin ve tolumun temel taşı muhtarlardır. Muhtarların sorunu öncelikle çözülmelidir" dedi.

        Dr. Hasan Akgün, İstanbul 3'üncü bölge ilçelerinde faaliyet gösteren muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Muhtarların sorunlarının dile geldiği toplantıda çok sayıda muhtarın yanında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Bölge Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ile Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da hazır bulundu. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu yöneticisi de toplantıya katıldı.

        Gerçekleşen program dahilinde muhtarlara seslenen Başkan Dr. Akgün, muhtarların sorunlarının çözümüyle ilgili olarak yıllardır mücadele verdiğini hatırlatarak, "Tüm yetkili kurum ve birimlere çözüm önerilerini götürüyorum" dedi. Dr. Akgün sözlerine şöyle devam etti:

        "Muhtarlar, Cumhuriyet'in ilk yıllarından 80'lere kadar çok önemli roller üstlenmiştir. Mahallelerin, köylerin bütün sorunları ilk önce muhtarlara geliyor. Bir anlamda muhtarlarımız halkın gözü kulağı oluyor. Sorunların, sıkıntıların çözümü aşamasında muhtarlar, devlet kurumlarını ilk harekete geçiren mekanizmalardır. Ama son 20 yıldır bundan bahsedemeyiz. Muhtarlarımızın yaşadığı sorunları hazırladığımız yeni kanun taslağı ile meclise sunduk. Orada muhtarlarla ilgili olarak somut önerilerimiz var. Muhtarlık bürolarının kurulmasından tutun da oralarda çalışacak personele kadar detaylı taslak hazırladık. Muhtarlara hak ettiği değerin verilmesini istiyoruz."

        Toplantıda söz alan CHP Milletvekili Bihlun Tamaylıgil de şunları söyledi: "Demokrasinin beşiği olan muhtarlarımızın her zaman yanında olmaya ve onlara destek vermeye devam edeceğiz. Sizler mahalle liderlerisiniz. Sizlerin sorunlarını çözüp ülkemizin ana sahiplerine destek olmalıyız. Bir olacağız, beraber olacağız."

        DR. AKGÜN'ÜN TEKLİFİ YASA OLACAK

        CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, "Muhtarların sorunlarının çözümü için Sayın Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün hazırladığı kanun teklifini iktidara gelir gelmez kanun haline getireceğiz. Sorunların çözümü için önce hukuki altyapının oluşturulması gerekir" dedi. Altay sözlerine şöyle devam etti: "Muhtarlarımızın özlük haklarını teslim edeceğiz. Sizler mahallerin sesi, gözü, kulağısınız. Halkımızın sorunlarını, isteklerini dinleyen ve gerekenlerin yapılması için mücadele eden siz muhtarlarımız umuyorum ki özlük haklarınıza kavuşur ve olması gereken yerde olursunuz".

        Toplantıda söz alan muhtarlar da karşılaştıkları sorunlardan örnekler verdiler ve çözüm önerilerini dile getirdiler. Kendilerine ilk kez bu düzeyde bir toplantıda söz verildiğini hatırlatan muhtarlar, Başkan Akgün'e teşekkür etti.

        (HÇ-ÖK-Y)

        19.10.2015 11:37:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler